דגשים לכתיבת פרק מבוא

דגשים לכתיבת פרק מבוא

לא מעט סטודנטים מתחבטים בינם לבין עצמם בנוגע להתחלת כתיבה של עבודות אקדמיות. עיקר הקושי ניכר בהתחלת כתיבה של עבודה סמינריונית. תמיד סטודנטים שואלים את עצמם: "איך אתחיל לכתוב את העבודה שלי?", "יש כל כך הרבה חומר, מאיפה אני אמור להתחיל?".

העיכוב בכתיבת העבודות, בנוסף לשילוב לימודים עם חיי זוגיות, משפחה ועבודה, מביא לדחיינות מוגברת של כתיבת העבודה, מה שמבזבז זמן יקר לו זקוק הסטודנט בעבור כתיבת עבודתו.

בתהליך כתיבת עבודות אקדמיות ישנו חלק פותח הנקרא מבוא, אשר מגיע אחרי חלק התקציר. התקציר, למשל, נותן סקירה מאוד מהירה ומאוד קצרה בנוגע למה שיש בעבודה עצמה, והמבוא משלים את השאר.

הכיצד? בפרק המבוא, מוצג המידע הכללי שקשור לנושא הנבחר של העבודה האקדמית, למשל: אם הנושא הנבחר הוא הכהניזם ומשנתו של הרב כהנא, אז המבוא ייתן נקודת מבט כללית ואובייקטיבית אודות הכהניזם ומשנתו של הרב כהנא.

מלבד זאת, המבוא מהווה את השערים, שבעת פתיחתם, הקורא מקבל כרטיס כניסה לתוך תוכן העבודה האקדמית. ללא המבוא, הקורא לעולם לא יידע מהו טיב הנושא שנבחר בידי הסטודנט.

לפני שנתחיל, קודם כל חשוב לתת כמה פרטים טכניים על הכתיבה, מכיוון שזה הא"ב של עבודה אקדמית מסודרת: פונט david בגודל 12, פסקאות, ורווח וחצי (1.5) בכתיבה.

מלבד זאת, המבנה התחבירי והמבנה הלשוני של כתיבתכם הינו מאוד קריטי לעבודתכם, מכיוון שאף מרצה לא יהיה מעוניין לקרוא עבודה, שגם אם מבחינת התכנים עומדת בסטנדרטים מבחינת מקורות ושאר הדרישות הרלוונטיות, אך המבנה התחבירי והמבנה הלשוני שלה יהיו מבולגנים, רעועים ומגבילי קריאה. ולכן, חשוב להקפיד על סדר וניקיון, וכך עבודתכם תהיה טובה. בואו נתחיל.

  1. כתיבת מבוא צריכה להיעשות במילים שלכם. בשונה מסקירת הספרות, בה אתם מצוטטים אדם, או מספר אנשים, בפרק המבוא אתם כותבים במילים, בשפה ובניסוח שלכם. כמובן, כפי שהוזכר לעיל, על הניסוח להיות רהוט, מסודר וקריא, אך בסופו של דבר אתם לא זקוקים לשום מקור אקדמי על מנת לכתוב את המבוא. הכתיבה בשפתכם שלכם תעניק לכם את הביטוי העצמי ואת הביטוי האישי שלכם בנוגע לנושא העבודה. ומכיוון שהכתיבה הינה חופשית, אתם רשאים להשתמש בכל מקור אינטרנטי, אם חסר לכם ידע אישי בנוגע לנושא שבחרתם, ואתם רוצים להוסיף פרטים חשובים, שמופיעים במקור אינטרנטי.
  2. נניח והנושא שבחרתם הינו גלובליזציה. במבוא תכתבו הגדרה למושג, כדי שהקורא יכיר את הנושא בכלליותו, ובנוסף תוסיפו פרטים נוספים וחיוניים שקשורה לגלובליזציה: היכן היא מיושמת? מה היא חוקרת? מתי החל לראשונה הרעיון הזה?
  3. בנוסף, אסור לכם לפספס אף פרט שקשור לעבודתכם, כאשר אתם כותבים את המבוא, כי זה כמו מפה, שמראה את סימון כל המקומות, לפי הסדר להגעתם.
  4. המבוא, לכל היותר, צריך להכיל עמוד אחד בלבד, ולא יותר מכך.

קראתם את המידע וזקוקים לסיוע והדרכה? חשוב לדעת כי ישנם שירותי סיוע לסטודנטים. קיימות מספר חברות המתמחות במתן שירותים מקצועיים בתחום הכוללים גם סיוע בתהליך כתיבת עבודה סמינריונית בתשלום. בעזרת שירותים אלה תוכלו לקבל הנחייה מלאה וליווי מקצועי בכל פרקי העבודה.