למה כדאי לכם להשקיע בבניית מרפסות בבניין שלכם

בשנים האחרונות יש לא מעט פרויקטים בתחם הבנייה שמתהווים ומתפתחים באזורים שונים בארץ, כאשר ההעדפה היא לרוב להקים בנייני דירות משותפות כדי לנצל את שטח הקרקע ולאכלס כמה שיותר דיירים. למרות שמגורים בדירה שנבנית בבניין לא מאפשרים הנאה מחצר או גינה פרטית, הבנייה המודרנית מבינה את הצורך של הדיירים ליהנות משמש ואוויר טבעי – ולכן בכל בניין שמוקם נבנים מרפסות שמש גדולות ומרווחות.

מרפסות כאלו לא רק מעניקות הנאה מישיבה בחוץ בזמן שנמצאים בבית הפרטי, אלא גם מאפשרות להעלות את ערך הנכס כיוון שמדובר על שטח נוסף שיש לדירה, וכן התאמה לביקוש של דירות עם מרפסות. לכן אם אתם מתגוררים בבניין דירות משותף שאין בו מרפסות שמש, כדאי לכם להשקיע בבניית מרפסות שיהיו בבניין שלכם.

בניית מרפסות בבניין – כיצד זה אפשרי?

על פניו  בניית מרפסות במבנה שכבר קיים ועומד נשמע כמו משימה מורכבת, אך למעשה מדובר על תהליך נפוץ ואפשרי שמבוצע במגוון מבנים ישנים שלא כוללים מרפסות פתוחות. מדובר על תוספת בנייה במבנה קיים, שזו מתבצעת על ידי חברת בנייה ושיפוצים המתמחה בתהליכי בנייה כאלו. תהליך הבנייה מחייב חיזוק של המבנה הקיים כדי שיוכל לשאת את המשקל העודף של תוספות הבנייה, ולכן שלד המבנה כלול בהליך שדרוג זה.

מה צריך לעשות כדי לבנות מרפסות בבניין המשותף?

התחלתו של תהליך הוספת מרפסות בבניין משותף כרוך באישורים של כל הדיירים לכך, כיוון שמדובר על שינוי מהותי (וחיובי) במבנה הקיים. לאחר מכן יש לקבל את האישורים לביצוע ההליך מהרשויות המקומיות הרלוונטיות, ולפנות אל קבלן בניין במרכז מקצועי ומנוסה בהוספת מרפסות שמש כדי שהבנייה תצא לפועל בצורה הטובה והבטיחותית ביותר.