טיפול בשפכים הוא תהליך של סילוק מזהמים מהמים ולאחר מכן שליחתם למכון טיהור שפכים. התהליך כולל שאיבת מי השפכים ולאחר מכן שימוש חוזר בהם למטרות שתייה או השקיה.
טיפול בשפכים בישראל הוא אחת הבעיות המאתגרות ביותר העומדות בפני המדינה. על מנת לפתור אותה, רשות המים השקיעה במספר טכנולוגיות חדשניות ומצאה פתרון לטיפול בשפכים.
אבל למה אנחנו צריכים טיפול בשפכים?
טיפול בשפכים בישראל הוא אחד ההיבטים החשובים ביותר באספקת המים. הוא גם אחד היקרים ביותר! לכן ניתן לעשות זאת במגוון דרכים:
ניתן לחלק את המתקן לטיפול בשפכים לשני חלקים עיקריים: המתקן לטיפול בשפכים ומתקן החיטוי. המתקן לטיהור שפכים מוציא את כל סוגי המזהמים מהשפכים, ואילו מתקן החיטוי מוציא מהשפכים חיידקים, וירוסים וחומרים מזיקים נוספים. כדאי לבחור חברה להנדסת סביבה שתהיה מספיק מקצועית כדי לבצע את התהליך.
לפרטים על טיפול בשפכים תעשייתיים >>>
כולנו יודעים ששפכים הם דבר מזיק מאוד. אבל מהו בעצם טיפול בשפכים?
מדובר בתהליך המנקה מים והופך אותם לכשירות לשתייה. זה גם חלק הכרחי מחיי היומיום שלנו. כי כשאנחנו שוטפים את האסלה אז המים יהיו נקיים ובטוחים לשתייה.
טיפול בשפכים שימש כדרך לנקות את המים לפני שניתן להשתמש בהם לשתייה. אבל תהליך זה לא תמיד יעיל, כי חלק מהמזהמים בנתיבי המים שלנו מזיקים לנו. למשל, חנקות, הגורמות לסרטן ולפגמים מולדים בבני אדם, נמצאים בביוב. ניתן לעצור את הזיהום הזה על ידי טיפול בשפכים בכימיקלים רעילים לבני אדם; עם זאת, זה יכול לגרום נזק גם ליצורים חיים אחרים. תהליך הטיפול בשפכים זקוק לדרך של סילוק מזהמים מהמים לפני שהם מגיעים לגופנו כדי שנוכל לשתות מים נקיים שוב. תהליך הטיפול בשפכים משתמש בכימיקלים כגון כלור או אמוניה כדי להסיר את הרעלים הללו מגופינו ומהסביבה שלנו. למדו מה המשמעות של תיק מפעל >>> https://he.sutok.co.il/plant-hazardous-file.