נתקלת ברחוב במקרה אלימות נגד נשים? ככה מתמודדים

אלימות כלפי נשים היא לצערנו תופעה המוכרת גם בעידן המודרני ולצערנו אנו שומעים על לא מעט מקרים שכאלה, כאשר ברוב המקרים היא נעשית על ידי קרוב משפחה כמו – בן זוג, הורה וכו'. רק לסבר את האוזן, אחת מבין 3 נשים בעולם היא קורבן אלימות מאדם המוכר לה לפחות פעם אחת בחייה, מה שמסביר את הפניות הרבות למשטרת ישראל או למשרד הרווחה. בעבר הרחוק נשים אשר היו סובלות מאלימות מאדם קרוב לא היו ממהרות לדווח על המצב, אולם בעידן של היום ישנה מודעות רבה לנושא ועמותות רבות הפרוסות ברחבי העולם המעניקות תמיכה מלאה לנשים הנמצאות במעגל האלימות.

רוב מקרי האלימות כלפי נשים נעשות בחדרי חדרים ולא באופן פומבי, מה שדי מקשה של הנשים הללו להוכיח את מקרי האלימות, אולם נראה כי בשנים האחרונות אנו עדים ללא מעט מקרים של אלימות במקומות ציבוריים ואפילו בלובי של בניינים, כך שברוב המקרים ישנם עדים לתופעה. השאלה הנשאלת היא – כיצד יש להתמודד עם מקרי האלימות ומה קורה אם אדם היה עד לתופעה זו וכיצד עליו לפעול?

 עד למקרה אלימות נגד אישה – איך לפעול?

אדם המודע למקרי אלימות, בין אם מדובר בשכן השומע צעקות מבית הסמוך לו או היה נוכח למקרה אלימות כלפי נשים או כלפי חסרי ישע מחויב על פי החוק לדווח על המקרה, ובמידה והוא לא עושה זאת הוא שותף ועבירה ואף מבחינה מוסרית הוא נותן לאותה אישה לסבול לשווא. לכן, במקרים אלו עליו לדווח לרשויות המתאימות כגון – משטרת ישראל או לרשויות הרווחה.

bodyworn-794099_640

אולם ישנם מקרים בהם אנשים חוששים להתערב בין בני הזוג על מנת שלא לעורר את זעמו של הגבר, לכן במקרים אלו חשוב לגשת לתחנת המשטרה ולהגיש תלונה אנונימית. כמו כן, ניתן לקבל סיוע בעורך דין המתמחה באלימות כלפי נשים שיוכל לכוון אתכם כיצד להתמודד עם מקרים אלה, שהרי אי דיווח על מקרי אלימות כלפי נשים היא עבירה על החוק וגם מבחינה מוסרית המצפון של כל אחד מאיתנו בוער כאשר מקרים כאלה קורים.

מהי אלימות כלפי נשים?

אלימות כלפי נשים יכולה להיות פיזית, אלימות מילולית, התעללות נפשית, אלימות כלכלית ואף תקיפה מינית. למרות שחוקקו לא מעט חוקים כלפי נשים והעידן המודרני מקדם את מעמד האישה, עדין ישנם מקרים רבים של אלימות והיא לצערנו גובה קורבנות רבים. כיום קיימים ארגונים רבים אשר סייעים לנשים הללו, הן מבחינה נפשית ומשפטית.