התחדשות עירונית בירושלים – מה זה אומר?

 

אחד המונחים החדשים, לכאורה, שנכנסו לשפה בשנים האחרונות בכל הקשור לשיפור פני העיר ולשינויים בתחום הנדל"ן ברשויות המקומיות, הוא התחדשות עירונית. אנחנו יכולים לראות שימוש לביטוי זה בדרכים שונות, בין היתר אנחנו יכולים לראות שימוש נרחב במונח זה בקרב קבלנים, יזמים, מתווכים ועוד.

לפני שנציג דוגמאות להתחדשות עירונית, חשוב שנבין מה זה אומר. מדובר ברעיון שלוקח מבנה ישן ומפרק אותו בשביל ליצור מבנה חדש במקומו, בו הדיירים נהנים מאיכות חיים גבוהה יותר, בין אם זה בגלל שמדובר במבנה חדיש ובין אם בגלל כל השיפורים והתוספות שנלווים אליו. איכות החיים מגולמת לא רק מבחינה כלכלית כמובן אלא גם מבחינות, כאלה שלא ניתן לגלם בכסף, מן הסתם.

התחדשות עירונית בירושלים

צריך לומר, שהרבה פעמים התחדשות עירונית איננה באה לידי ביטוי רק במבנה אחד אלא בשכונות שלמות או באזורים מסוימים. על הפרויקט אחראית חברה שמתמחה בכך, אך לצידם עומדת הרשות המקומית, וכן גורמים אחרים שתומכים ומסייעים במטרה להוציא את התוכנית לפועל כמה שיותר מהר.

דוגמאות טובות להתחדשות עירונית אנחנו יכולים בין היתר בירושלים, עיר הבירה אשר חלק גדול מהשכונות שלה נבנו לפני עשרות שנים, עוברות עם הזמן תהליך של התחדשות עירונית בירושלים. מדובר על פינוי של מבנים ישנים ובינוי מבנים חדשים במקום (במסגרת פרויקטים של פינוי בינוי), הקמה של פארקים וגינות ציבוריות, מרכזי קניות ועוד. מדובר על שינוי משמעותי שנערך במגוון רחב של שכונות, מתוך כוונה לשמר מצד אחד את הקהילה ולאפשר לתושבי המקום להמשיך ולהתגורר בו, ומצד שני, למשוך אנשים נוספים, ובכך להגדיל את כוחה של השכונה וכן את כוחה של העיר.

בסופו של דבר, התחדשות עירונית עוזרת גם לקהילה, גם לפרט הבודד וכן לרשות המקומית שנהנית מפריחה כלכלית בזכות פרויקטים מסוג זה וכן משינוי אסתטי ייחודי.

צריך לציין, התחדשות עירונית כמו פרויקטים אחרים שקשורים לעולם הבנייה, הם פרוייקטים אשר עולים לא מעט כסף, ולוקחים לא מעט זמן, לכן צריך להיות סבלני ולדעת שזה לא תהליך שמתחיל ונגמר מהר מאוד, אך הסבלנות משתלמת.