כלים לטאבון

תנור טאבון הוא סוג של מכשיר מטבח קטן המחמם מזון על ידי מגע ישיר של חומר מוצק עם פני השטח שלו. טמפרטורת החומר נשלטת על ידי ידו של הטבח. טכנולוגיה זו פותחה מתחילת המאה ה-20 באיראן, ומאז נעשה בה שימוש נרחב.

תנור טאבון הוא מכשיר קטן שניתן להשתמש בו לבישול מזון בפרק זמן קצר מאוד. הוא מורכב משני חלקים, הכיריים והמכסה. הכיריים מחממים מזון באופן שווה בעוד המכסה מגן עליו מפני אש.

טאבון הוא מרכיב חיוני במתכון של כל מטבח מודרני. זהו מרכיב עוצמתי, רב-תכליתי ורב-תכליתי שניתן למצוא בלמעלה מ-100 מנות שונות. במאמר זה נדון כיצד להשתמש בו ואיזה יתרונות אתה מקבל מהשימוש בו.

תנור הטאבון הוא שיטה עתיקה לאפיית לחם. זה שימש במזרח התיכון במשך מאות שנים. שיטה זו כוללת הנחת חתיכת לחם על תבנית אפייה ואפייה בתנור. לאחר מכן מוציאים את הלחם מהתנור ופורסים לחתיכות, כאשר הפרוסות מוחזרות למחבת לחימום שוב.

תנור טאבון הוא סוג של תנור שיש בתוכו מנגנון מיוחד. הוא משתמש בחום כדי לאפות מזון, אבל יש לו גם מקור אור אינפרא אדום בחלק העליון של התנור. זה מאפשר לבשל את המזון בטמפרטורות שונות בזמנים שונים. הוא משמש במאפיות, מסעדות ותעשיות שירותי מזון אחרות.

לרכישת כלים לטאבון >>>

איך משתמשים בו בצורה נכונה? 

תנור הטאבון משמש שפים לאפיית לחם ומוצרי מזון אחרים במשך אלפי שנים. השם טאבון בא ממילה פרסית תיכונה שמשמעותה "לאפות" או "לבשל".

תנור הטאבון הוא התנור הנפוץ ביותר בשימוש במזרח התיכון ובצפון אפריקה. זהו סיר חרס גדול שמחומם על ידי אש מתחתיו. לסיר הזה, שבדרך כלל עשוי מחימר, יש פתח קטן בתחתית לכניסה ויציאה של אוויר.

ניתן להשתמש בתנור הטאבון לאפיית סוגים שונים של מזון כגון לחמים, מאפים ועוגות. האוכל שבושל בתנור זה יהיה לא רק טעים, אלא גם יהיה קל לבישול באמצעות סיר אחד בלבד.

להשיג באתר של לצ'ה >>>