תלמוד בבלי (ש"ס)

התלמוד הבבלי הוא אוסף של משפט יהודי בעל פה ופירושים רבניים לתורה. זה הבסיס לכל התפתחותה של היהדות הרבנית. התלמוד מורכב משני חלקים: המשנה, שהיא חיבור הלכות ודיונים בצורת דיאלוג, וגמרא המכילה את הניתוח לאותם הלכות ויישומם במצבים מעשיים.

תלמוד בבלי (ש"ס) נכתב בעברית במשך מאות שנים על ידי מספר חוקרים שחיו בבבל (עיראק של ימינו) תחת השלטון הפרסי האחמני. השפה המשמשת ליצירה זו ידועה בשם ארמית, אשר דיברה גם על ידי יהודים רבים באותה תקופה. נטען שהוא לא נכתב במקור על ידי אדם אחד אלא התפתח בהדרגה עם הזמן

מה חשוב לדעת על התלמוד הבבלי?

התלמוד הבבלי הוא אוסף של ההלכה הדתית, האתיקה והפרשנות היהודית מהמאה ה-2 לספירה ועד המאה ה-5 לספירה. זהו אחד משני תלמודים מרכזיים (השני הוא התלמוד הירושלמי), והוא כתוב בעברית תנאית. התלמוד הבבלי השפיע על כל הדורות הבאים של היהדות באמצעות לימודו ושילובו בספרות הרבנית.

התלמוד הבבלי נכתב בארמית, השפה שדיברו יהודים בבבל העתיקה. מסמך זה הוא אחד הטקסטים החשובים ביהדות. התלמוד הבבלי חובר בין השנים 400-500 לערך לספירה.

ההשפעה של התלמוד הבבלי בנושאים שונים

התלמוד הבבלי (ש"ס) הוא אוסף של הלכה, אתיקה ופרשנות יהודית – המכונה גם המשנה.

טקסט זה נחקר על ידי חוקרים רבים והייתה לו השפעה משמעותית על היהדות והנצרות. זהו אחד הטקסטים החשובים ביותר בתולדות היהדות. התלמוד הבבלי מכיל דיונים בנושאים כמו אתיקה, פילוסופיה, תיאולוגיה, אסטרונומיה, מתמטיקה, בלשנות, לוגיקה ועוד.

מדובר על מקור הידע היחיד על היבטים רבים של החיים והמסורת היהודית באותה תקופה, לרבות מנהגים ומנהגים שכבר אינם נהוגים כיום או שאינם מוזכרים במקומות אחרים. הוא מכיל גם סיפורים ואנקדוטות רבים שעזרו לעצב את הבנתנו של דמויות היסטוריות כמו הלל, שמעון בן שטח, שמאי בן גמליאל ויוחנן בן זכאי.

> בדקו גם ספרים לגיל הרך