יתרונות של בישול בעזרת סו וויד

סו וויד

אין ספק כי ניתן למצוא לא מעט יתרונות של בישול בעזרת סו וויד, היות ומדובר על שיטת בישול שפותחה על ידי שפים שמתמחים במטבח גורמה. לכן כל מי שחשקה נפשו להתנסות בבישול פשוט יחסית, אשר מוביל לטעמים עשירים ומיוחדים, חייב להכיר את השיטה. מדובר למעשה על לוח זמנים מוקפד הכולל רצף ידוע מראש של טמפרטורות שונות, המשתלבות עם זמני בישול תואמים. המטרה היא לבשל את המנה בצורה מאוד מדויקת ומאוד מוקפדת, על מנת להעניק לה את היכולת להתבשל במידה המושלמת ביותר עבורה. חשוב להדגיש כי שיטה זו פותחה לצורך הכנת בשר עשיר וארומתי, אך ניתן להשתמש בה על מנת להכין מגוון רחב של מנות נוספות, כולל ירקות, פירות, גבינות, חמוצים ואפילו קינוחים.

מדוע כל אחד חייב להתנסות בבישול בעזרת סו וויד?

על פי שף ישראל דודק, מדובר על שיטת בישול מיוחדת, המעניקה למנה טעמים עשירים ומיוחדים יותר. כל מי שרואה את עצמו בתור חובב אוכל מושבע, חייב להתנסות בצורה הבישול המיוחדת והמהפכנית הזאת. חשוב לזכור כי המנה פותחה על ידי טובי השפים בעולם, על מנת לשדרג את צורת ההכנה של בשר. כידוע לנו, הבשר מורכב מרקמות שונות, כולל שריר ושומן למשל, אשר דורשים התייחסות שונה, זמן בישול שונה וטמפרטורות שונות. לכן על מנת להגיע למרקם האידיאלי ביותר, יש צורך לעבוד בשיטת הסו וויד, אשר מאפשרת להכין את כל רקמות הבשר בצורה האידיאלית ביותר. יש צורך להצטייד במכשור מטבח מתאים, הכולל את מכשיר הראנר ומכשיר הוואקום. בעזרת שני המכשירים האלו ניתן לחמם את הבשר לטמפרטורות הרצויות ולשמור עליהן לאורך זמן. כמו כן, בצורה כזו ניתן להגיע לטעמים מרוכזים במיוחד, בזכות מכשיר הוואקום המונע אידוי של הנוזלים.