הורות משותפת

בשנים האחרונות אנחנו יכולים לשמוע יותר ויותר את הביטוי הורות משותפת. אם מסתכלים על המונח, מוצאים שני אלמנטים, כמעט מנוגדים אך שיש ביניהם קשר מסוים. מצד אחד הורות, הדבר הכי בסיסי ורגשי בעולם ומצד שני שותפות, אשר יש במונח זה גם את הצד הרגשי, שכן כל זוג, בוודאי זוג הורים, מרגישים שותפים מלאים אך יש במושג זה גם משהו מהעולם העסקי, שכן שותפות היא הרבה פעמים חוזה בין שותפים ולא יותר מזה.

הורות משותפת

הורות משותפת מגלמת במובן מסוים, את שני החלקים האלה. הצד הרגשי של ההורות וכן חוזה בין שני אנשים שאינם חיים ביחד, אשר מחליטים להביא ילד במשותף. בשביל להבין איך זה עובד, צריך להבין תחילה ממה ולמה זה נוצר.

הרעיון הוא, שיש נשים וגברים אשר אין להם בן או בת זוג, והם רוצים להביא ילד לעולם. אחת הדרכים שהם מוצאים לעשות זאת היא באמצעות המושג של הורות משותפת. הם יוצרים קשר אחד עם השני ומחליטים להביא ילד ביחד, אף על פי שאין ביניהם קשר רגשי או שום הסכם נישואין.

שניהם יוצרים חוזה משותף בעזרת עורך דין שמתמחה בדיני משפחה, וכך נוצר ביניהם חוזה לגבי גידול הילד. חשוב לומר, שני ההורים לא חייבים להיות ביחד או לחיות ביחד, אך הם כן יתחלקו באופן שווה בגידול הילד. מה שעומד לנגד עיניהם זה להביא ילד לעולם ולהעניק לו גידול שוויוני.

חשוב לציין, אנחנו מכירים גם הורות משותפת שמבוססת על שני הורים שחיים ביחד, לכל אחד ילדים משלו והם חתמו על הסכם, שהם מגדלים את הילדים, אחד של השני, בצורה שווה, כלומר כאילו מדובר בילדים שלהם. מה שעומד בבסיס הרעיון, הוא שהילד צריך להיות במרכז וההורים אמורים להעניק לו הכל ובצורה שווה.

מן הסתם, כל התהליך מורכב מהסכמות בין ההורים, מעצם זה ששניהם מקבלים את העובדה שכל אחד צריך לשאת באחריות לגידול הילד, ולהעניק לו את המיטב, גם אם לא מדובר בילד שלו וגם אם לא מדובר בזוג הורים שנשואים זה לזו.