כתיבה סמינריונית – עשה ואל תעשה

צריכים להגיש בקרוב עבודה אקדמית? כדאי שתבצעו את ההגשה על הצד הטוב ביותר. אבל מה חשוב לעשות ומה חשוב לא לעשות כאשר כותבים את העבודה? הנה כמה כללי אצבע בנושא כתיבת עבודה סמינריונית:

עשה – היצמדו אל חוקי הכתיבה. מי שבודק עבודות אקדמיות שם לב בדרך כלל לאופן בו אתם נצמדים אל חוקי הכתיבה. חשוב לשים לב כי אתם שומרים על המבנה המבוקש וכי אתם שומרים על הכללים ומגישים עבודה קריאה ומובנית לפי חוקי האקדמיה. אי הצמדות לחוקים תוריד נקודות מהציון, וחבל. 

עשה – בחרו שאלת מחקר ספציפית – חפשו אחר שאלת מחקר ספציפית שקשורה לחוקר ולנושאי הלימוד המרכזיים שלכם. שימו לב שאתם חוקרים נושא מעניין ומרתק וכזה שיכול להוביל לפריצות דרך בתחום שלכם. 

אל תעשה – אל תעתיקו עבודות, מסות או מאמרים מהאינטרנט! כיום אפשר לבדוק בקלות אם עבודה סמינריונית מקורית. אם אתם מתקשים להגיש את העבודה, העזרו באנשי מקצוע שיכולים לספק לכם כתיבה מקורית ברמה גבוהה והגשת עבודה ראויה וטובה. ניתן למצוא מידע נוסף על כתיבה סמינריונית באתר סילבוס.

אל תעשה – חשוב לא להסתמך על מקורות לא מהימנים. מומלץ להיצמד למקורות נאמנים בזמן הכתיבה ולכתוב עבודה בצורה שאינה מסורבלת או לא קריאה. העזרו בעורכי תוכן בעת הצורך. הקפידו על דרישות המרצים והגישו את העבודות בזמן. 

עשה – למדו כיצד כותבים כתיבה מדעית. חשוב להכיר את הכללים לכתיבה מדעית ולהתאים אותם לעבודה שאתם כותבים. באמצעות מחקר ומומחים בכתיבה אקדמית – אפשר לצלוח את שנת הלימודים ולסיים את התואר בצורה טובה.