בניית משחקים בסקראץ למי זה מתאים?

כל מי שבקי מעט בעולם הגיימינג יודע שאחד השלבים הראשונים אותם עובר מפתח משחקים, ברוב המקרים, בהיותו ילד או נער, זה בניית משחקים בסקראץ. מדובר על בניית משחקים בצורה פשוטה למדי, בכלים סטנדרטיים יחסית. מפתחים רבים החלו בשלב זה והתקדמו משם לבניית משחקים מתקדמים יותר, כפי שאנחנו מכירים היום.

בניית משחקים בסקראץ מבוססת על הרעיון של יצירת משחקים על ידי פלטפורמה קיימת, כאשר כל המשחקים מתבססים על העובדה שיש הדרכה צמודה כיצד לבנות אותם. אפשר למצוא שורה של מאמרים, מדריכים וסרטונים אשר מלמדים כיצד לבנות משחקים כך.

זו הסיבה שבניית משחקים בסקראץ מתאימה לילדים ובני נוער שרוצים להשתלב בעולם התכנות בכלל ותכנות משחקים בפרט. לא מדובר בתכנות מסובך, זה לא דורש לימוד שפת מחשבים או כל כלי אחר של תכנות, הפלטפורמה קיימת, כל מה שצריך לעשות זה לעבוד לפי הכללים, לייצר תשתית למשחק, לאחר מכן להחליט על כללים ותסרט למשחק, ולבסוף לעצב את המשחק בצורה שתמשוך את העין.

סקראץ משחקים

סביר להניח שמשחק בסקראץ לא ימכור מיליונים כפי שמשחקים אחרים עושים, מצד שני, אין בכלל ספק שזה הבסיס איתו ילדים יכולים להתחיל את דרכם בעולם המחשבים והתכנות, מכאן והלאה הם יוכלו להמשיך ולהתקדם, הם יוכלו ללמוד יותר על עולם התכנות ובפרט על עולם הגיימינג, ולאחר מכן הם יוכלו להחליט לאן הם רוצים להתפתח.

בהרבה מאוד חוגי מחשבים ומקומות אחרים בהם ילדים לומדים להכיר את עולם המחשבים, מעבר למה שיש בגוגל או בפייסבוק, מתחילים איתם לצורך העניין בבניית משחקים בסקראץ, מאחר וזה יוצר הרבה עניין, זה גורם להם להפעיל את הדמיון ולייצר משהו ייחודי משלהם.

יתרה מזו, במהלך תהליך הפיתוח הם עובדים כמו מתכנתים לכל דבר, החל משלב התכנון, המשך בשלב הביצוע, לאחר בשלב בדיקת האיכות ולסיום בשלב השדרוג. בדיוק כמו שמתכנת אמיתי עובד. אומנם בכלים יותר פשוטים, אומנם בצורה פחות מסובכת, אך ללא ספק הם לומדים להכיר את דרך העבודה של המתכנת המקצועי לפני שהם נכנסים לתחום הזה באופן רציני.