בחינה פסיכוטכנית

כאשר אנחנו רוצים להיכנס לחלק ממערך ארגוני מסודר, לרוב אותו ארגון יהיה מעוניין להעריך אותנו כדי לדעת האם אנחנו הבחירה הטובה. לצורך זה אותם ארגונים משתמשים במבחני כניסה הנקראים "בחינה פסיכוטכנית".

מטרת הבחינה הפסיכוטכנית היא לבחון את כישוריו ואישיותו של אותו אדם המעוניין להצטרף לארגון. ברוב בארגונים מבחן זה מהווה את תנאי הקבלה העיקרי אליו. הבחינה הפסיכוטכנית מורכבת ממספר נושאים כמו חלק כמותי, חלק צורני, חלק מילולי, חלק ייעודי וחלק פסיכולוגי. ניתן לומר שבחינה זו משקפת יותר את הצד הפסיכולוגי-אישיותי של הנבחן ולא את הידע או ההשכלה שלו.

בחינה פסיכוטכנית

נושאי הבחינה הפסיכוטכנית:

  • חלק מילולי – החלק המילולי מורכב משאלות שונות שמטרתן לבחון את כישורי הנבחן בהבנת השפה העברית. חלק גדול מהשאלות מיועדות לבחון את כושר ההבנה והסקת המסקנות של הנבחן, כמו החלק של הבנת הנקרא בשאלון המילולי.
  • חלק כמותי – החלק הכמותי מיועד בעיקר לנבחנים בארגונים בתחום ההנדסה או מחשבים. חלק זה של המבחן נועד לבחון את החשיבה הכמותית של הנבחן והתמודדות עם שאלות ובעיות מתמטיות שונות.
  • חלק ייעודי – מטרת החלק הייעודי של הבחינה היא לבחון את האופי של הנבחן ואת היכולות האישיות שלו. בעזרת שאלות ייעודיות המבחן בוחן את דמיונו ומחשבתו המקורית והיצירתית של הנבחן. חלק זה נמצא לרוב במבחני כניסה לארגונים המתעסקים בעיצוב.
  • חלק צורני – מטרת חלק זה היא לבחון את יכולות התפיסה המרחבית של הנבחן באמצעות שאלות לוגיות וצורניות שונות.
  • חלק פסיכולוגי – חלק זה בבחינה נועד לבחון את המאפיינים האישיותיים של הנבחן כמו התנהגות, כישורים חברתיים ועוד.

הכנה למבחן פסיכוטכני:

מכיוון שמדובר במבחן ארוך ואינטנסיבי המודד את יכולותיו של הנבחן ואישיותו, מומלץ לעבור קורס הכנה למבחן פסיכוטכני בטרם הגעה למבחן שנקבע בארגון, וזאת כדי להבין כיצד המבחן מורכב ואיך ניתן להתמודד אתו בקלות וללא חשש.

דוגמה למבחן פסיכוטני כזה תוכלו למצוא כאן…

בקורס ההכנה תכירו את כל חלקי המבחן ותבינו כיצד ניתן לענות על כל השאלות בדיוק ובזריזות, מכיוון שרוב השאלות במבחן הפסיכוטכני נמדדות על פי זמן. הודות לקורס הכנה למבחן פסיכוטכני תוכלו לעלות את סיכויי קבלתכם לארגון אליו נבחנתם, לשפר את העמידה בזמני המבחן וכמובן לחדד את היכולות האישיות שלכם.