משקה מי חלבון

יש אנשים שאוהבים משקה מי חלבון כי יש בהם פחות סוכר וקלוריות ממשקאות ספורט רגילים או משקאות מוגזים. יש אנשים שלא אוהבים את זה כי הם חושבים שזה טעים גיר או שזה לא מרווה את הצמא שלהם מספיק לפרקי זמן ארוכים

משקאות מי חלבון צוברים פופולריות בשוק המשקאות העולמי. בארצות הברית, למשל, חלה זינוק בצריכת המוצרים הללו במהלך השנים האחרונות, כאשר מותגים וטעמים חדשים נכנסו לשוק בקצב מואץ. מספר גורמים מניעים את המגמה הזו, כולל העדפות צרכנים מודעים לבריאות ומודעות מוגברת לתפקידו של חלבון בירידה במשקל ובבניית שרירים.

מי חלבון הם סוג של מים מוגברים המכילים חלבון ממקורות צמחיים או מן החי וכן תוספת של ויטמינים ומינרלים. הסוגים הפופולריים ביותר של מי חלבון עשויים מחלבוני סויה או אפונה, אך חברות מסוימות משתמשות באורז או בחלבוני חיטה במקום זאת.

על משקאות ואבקות חלבון 

משקאות מי חלבון עשויים מהשילוב של מיץ פירות וחלבון מי גבינה. הם משווקים לעתים קרובות כחלופה בריאה למשקאות קלים אחרים, כמו קולה או תה קר, מכיוון שיש בהם פחות סוכר מרוב המשקאות האחרים. מי חלבון יכולים לשמש כתחליף לארוחה או כמשקה לאחר אימון כדי לסייע בבניית מסת שריר.

הסוג הראשון של אבקת חלבון הוא חלבון מי גבינה. מי גבינה מופק מחלב ובעל הערך הביולוגי הגבוה ביותר מכל סוג אחר של חלבון. מי גבינה ניתן למצוא בטעמים רבים ושונים, כמו גם להיות מקור טוב לסידן, אשלגן, ויטמין A ו-B12. מי גבינה ניתן למצוא גם בסוגים רבים ושונים כגון תרכיז מי גבינה, מי גבינה isolate, או פפטידי מי גבינה שעברו הידרוליזה. 

הסוג השני של אבקת חלבון הוא חלבון סויה המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות הדרושות לצמיחת השריר. בסויה יש יותר סיבים מאשר סוגים אחרים של חלבונים ולכן היא ממלאת יותר מה שעלולה להוביל לירידה במשקל כאשר היא נלקחת מדי יום. הסוג השלישי של אבקת חלבון הוא קזאין שמגיע מחלב. למידע בנושא איך לבחור אבקת חלבון