סוגי אבקות חלבון: אילו אבקות חלבון יש?

סוגי אבקות חלבון
סוגים שונים של אבקות חלבון קיימים בשפע. כל אחד מה משפיע על הגוף בצורה שונה מעט ולכן, מתאים לסוג אחר של צורך.

אז מהם סוגי אבקות החלבון המובילות, למה הם מתאימים ואיך לבחור אבקת חלבון שמתאימה לי?

חלבון סויה

אבקות חלבון סויה מיועדות בעיקר למתאמנים טבעוניים, אך למעשה מכילות חלבון טהור בכמות גבוהה. הן עשירות בחומצות אמינו מסועפות ולכן מתאימות מאוד לצרכים של מתאמנים שרוצים לבנות את השריר.

חלבון ביצה – אלבומין

זהו חלבון שמקורו בביצה. מסיס במים פחות מאשר חלבון גבינה ולכן הוא יכול להיספג במערכת העיכול היטב, אבל לאט יותר. הוא מכיל את כל 8 חומצות האמינו החיוניות, אשר הגוף לא מסוגל לייצר בעצמו ולכן נחשב איכותי מאוד.

חלבון מי גבינה

מי גבינה מופקים מאבקת חלב, המכילה רכיבים שונים של חלב פרה.

בעת תהליך ייצור, החלב נפרד לשני חלקים – קזאין ומי גבינה, המהווים 20%.

אבקת חלבון מי גבינה הוא הנפוץ ביותר בקרב צרכני אבקות החלבון בשל הקלות בו הוא נספג בגוף, המהירות ואף הטעם. הוא מתמוסס בקלות במים ומשפיע על הגוף מהר יותר מסוגים אחרים של אבקות חלבון.

מחקרים שונים אף מעידים כי צריכת חלבון מי גבינה יכולים להעלות את רמת חומצות האמינו בדם ובשרירים בשיעור ניכר, אפילו 50 דקות לאחר צריכת החלבון.

הרמות הגבוהות שנמדדו, החזיקו מעמד אפילו שעתיים אחרי האימון, מה שמעיד על תוצאה טובה במיוחד.

חלבון מי גבינה מגיע בצורות שונות, אך בכל מקרה הוא המרכיב הנפוץ ביותר ברוב הסוגים של אבקות חלבון.

לסיכום

קיים מגוון רחב של אבקות חלבון לאימונים מסוגים שונים, החל מחדר כושר ועד קייט סרפינג ואף סוגים שונים של חלבון עליהם מבוססות האבקות השונות. צרו איתנו קשר להתאמה אישית של האבקה המתאימה לכם ביותר.