עמודי הבטון משמשים כיום עבור הקמת מבנים. העמודים הם אלו שמשמשים לבניית השלד של הבניין תוך יצירת יסודות יציבים מאוד שמהווים את העוגן של המבנה. תהליך יציקת עמודי בטון עגולים sliloc אינו ארוך, אך הוא דורש הרבה זהירות כדי להשיג את התוצאה הרצויה באופן המושלם על פי התקנים.
שלב ראשון – תכנית הנדסה
השלב הראשון הוא השלב בו מהנדס מוסמך ומורשה מתכנן את התכנית מבחינת המבנה ההנדסי. תכנית זו נבנית בהתאם לתקנים ועל פי גובה המבנה. התכנית נעשית באמצעות תוכנות מחשב והנתונים מחושבים על פי נוסחאות מקצועיות. המטרה היא לקבוע את כמות העמודים, את עומקם ואת גובהם, את ההרכב שלהם ופרטים נוספים.
שלב שני – הזמנת חומרי הגלם
לאחר בניית התכנית יוצאים ליישום. היישום מתחיל בהזמנת חומרי הגלם הנדרשים עבור היציקה ממפעל המתמחה בייצור צינורות פח עגולים לתעשייה או מכל חומר אחר. בכל עמוד יש ברזל בכמות מסוימת – הברזל מהווה את הבסיס של העמוד. בכל עמוד יש כמות מסוימת של ברזל בהתאם לגובה, לעומק, לכובד הנדרש ובהתאם לנתונים נוספים. הברזל אמנם נחשב חומר יקר יחסית, אך הוא חשוב עד מאוד שכן הוא מעניק את היציבות לעמודים.
שלב שלישי – הבטון
לאחר שמכינים את הברזל ניתן להזמין את הבטון. הבטון גם הוא צריך לעבור בדיקות מעבדה כדי להבטיח כי מדובר על בטון שמורכב בהתאם לתקנים, ומכיל את כל מה שהוא צריך להכיל כדי להיות יציב וחזק בהתאם לצורך. יש לשים לב שיש כמה וכמה חברות שמספקות בטון בארץ, לכל חברה יש רמות איכות שונות ובטון שמתאים למטרות שונות כמו עמודים, קירות וכן הלאה.
שלב רביעי – הפיגומים
את היציקה מבצעים לאחר שבונים את הפיגום שמשמש כמו תבנית לבטון. היות שהבטון בשלב היציקה הוא נוזלי חשוב ליצור את התבנית היטב – כדי שהבטון יתרכז במקום הרצוי ולא יתפשט לצדדים. לרוב מרכיבים את הפיגום מקרשים. במקרים בהם מדובר על עמודים שיוצקים אל תוך האדמה, יש לחפור את השטח וכך להגדיר את המקום בו יתרכז הבטון שיוצקים.
יציקת עמודים תתנהל בהנחית אנשי מקצוע כדי להבטיח תוצאה טובה וניצול מקסימלי של חומרי הגלם.