אם אינכם מעוניינים לקחת את הסיכון שמא תתגרשו ותישארו ללא כלום, כולל הנכסים והכספים שהיו בבעלותכם טרם החתונה, תוכלו לחתום על הסכם ממון, שיבטיח שבמקרה של פרידה תדעו מראש כיצד החלוקה של כל הנכסים והכספים תיעשה.
הבעיה היחידה היא כיצד ניתן לבשר לבן או בת הזוג שאתם מעוניינים בהסכם ממון שיתממש במקרה של גירושין עוד לפני שהתחתנתם?
פסיכולוגית הדבר קשה
אין זוג שמעוניין לחשוב על כך שהוא ייפרד ביום מן הימים, על אחת כמה וכמה כאשר המקרה הוא זוג שעומד להתחתן. אם כך, כיצד מעלים את הנושא וכיצד מעניקים לפרטנר/ית תחושה שאינכם חוזים את העתיד ואתם מספיק מאמינים בהם?
הדרך הטובה ביותר היא לגשת אל ההיגיון ולהימנע מכניסה אל מערבולות רגשיות. חשוב להסביר לאותו אדם איתו אתם מתחתנים שחשוב מאוד להבטיח דברים טרם החתונה ולא משום בעיית אי אמון אלא משום אמון מלא באדם איתו אתם מתכוונים לצעוד יחדיו לחופה. שכן, אם אותו אדם לא היה מגלה אמון מלא כלפי בת זוגתו או היא כלפיו הוא לא היה יכול להציע לה צעד הגיוני זה של הסכם ממון. כמובן שיש בהחלטה מצב שבהתחלה הפרטנרית שלכם תיעלב מאוד, אך מהר מאוד היא תבין שההסכם בא גם לטובתה ואין שום סיבה להאמין בעין הרע אם אדם אחראי לגורלו.
אז מה זה כולל?
ניתן להחליט לחתום על הסכם ממון לפני החתונה או לאחריה. רוב הזוגות מחליטים לחתום על הסכם זה טרם הם מתחתנים. המטרה העיקרית של הסכם זה היא לקבוע מראש מה תהיה החלוקה של הרכוש והכספים שלכם במקרה שבו תיפרדו. ניתן גם להסביר לפרטנרית שתמיד טוב שהסכם ממון זה ינוסח וייחתם טרם החתונה וזאת משום שהוא מבטיח חלוקה הגונה שמקובלת על הזוג טרם קורה מצב לא נעים והם מחליטים להיפרד ואז החלוקה עצמה נעשית פעמים רבות מתוך כעס ונקמה. בנוסף, חשוב לדעת שהסכם ממון יאפשר לכם לקבוע את גורלכם ולא לבית המשפט ולעורכי דין לקבוע מי יקבל מה.
הסכם ממון – אז איך עושים את זה?
רושמים על דף את כל היתרונות של הסכם ממון אל מול החששות והפחדים של הזוג. לוקחים את הכלה או את החתן לבית קפה, מספרים לו או לה מהו הסכם ממון וקוראים לו או לה את כל התועלות שרשמתם על הדף, מחבקים, אוהבים ומדברים בצורה הגיונית. כל אלו קרוב יגרמו לאדם אותו אתם אוהבים להבין על מה מדובר וקרוב לוודאי שלא תהיה לו בעיה לחתום על הסכם זה לטובתו ולטובתכם.
אם אתם חוששים אפילו להעלות את הנושא בפני בת הזוג (חחש מובן ביותר), אפשר לקבוע פגישה עם עורך דין שיוכל לעשות מעין "גישור בינכם" ולרכך קצת את האווירה שיכולה להיווצר. סביר להניח שחברה שלך לא תתפוצץ בפני עוד בנאדם, נכון? זה עשוי "להכשיר קצת את הקרקע" ולהוריד את הלגיטימיציה שלה להתפרץ עליך אחר כך, כי המומנטום ילך וידעך. לאחר מכן, יש בהחלט סיכוי שתוכלו לדבר על הדברים בצורה רציונלית, שכן עורך דין מספיק מנוסה כבר שמע את כל הסיפורים ויודע בדיוק כיצד לתקוף ולהעלות את הנושא מול בני הזוג.
למידע מקצועי נוסף על הסכמי ממון לפני הנישואין, אני ממליץ להיכנס לאתר של עו"ד גנור אורי שהקדיש מאמר שלם באתר שלו בדיוק בנושא הזה.
שיהיה לכם בהצלחה!