מדריך תליית פרוכת לארון הקודש

כשאנחנו נכנסים לבית הכנסת, הדבר הראשון שמושך את העין הוא ללא ספק ארון הקודש. מדובר ברהיט הגדול והמרכזי ביותר בבית הכנסת ולא לחינם, גבאי בתי כנסיות משקיעים מאמצים וסכומי כסף גדולים בכדי לפאר ולאדר את ארון הקודש.

ארון הקודש הוא הלב והמרכז של בית הכנסת. בהלכה מובא שיש לכסות את ארון הקודש בפרוכת מכובדת משום צניעות. כיום ניתן לראות בתי כנסיות שונים שבהם ארון הקודש אינו מכוסה בפרוכת חיצונית אלא פנימית.

פרוכת פנימית או חיצונית

במקרים אלה, ארון הקודש מעוצב בהזמנה אישית בהתאם לעיצוב הכללי של בית הכנסת והרהיטים, אך גם אלה לא מוותרים על העניין של תליית פרוכת לארון קודש, ולכן כאשר תפתחו את דלתות היכל ארון הקודש, תגלו את הפרוכת.

אז מה צריך לדעת על תליית פרוכת? ובכן, פרוכת היא כאמור המכסה שמכבד ומייקר את המקום הקדוש ביותר בבית הכנסת – ארון הקודש. ולכן יש להצניע את המקום בכיסוי נוסף שמייקר אותו ומבדיל אותו משאר הרהיטים.

עיצוב פרוכת

עיצוב ארונות קודש לבתי כנסת נעשה באופן אישי על פי הזמנה מיוחדת, יש כאלו שיעדיפו ארון עץ, לעומת מי שיזמין דווקא ארון שיש או עם חיפויי מתכת, זה וכסף וכיוצא בזה.

בכל עיצוב ארון קודש, יודע היצרן כי עליו לדאוג למיקום מוסתר מעל פתח הארון, שם יותקנו הווים המיועדים לתליית הפרוכת.

רגע לפני שאתם קונים פרוכת חדשה, חשוב שתזכרו שתי נקודות חשובות. חשוב מאוד למדוד את גודלו המדויק של הארון בכדי שתוכלו לאדר ולכבד את הארון בפרוכת המתאימה למידותיו, כמו כן, אל תשכחו את עניין העיצוב והתאימו את העיצוב שאתם רוצים לתפור, למראה הכללי של בית הכנסת שלכם.. למידע אודות פרוכות לחגים