תביעות תאונות אישיות – כך תעשו את זה נכון

תביעות תאונות אישיות הן אחד מסוגי תביעות הביטוח הנפוצות ביותר. זו הסיבה שחשוב לדעת איך עובד תביעה מסוג זה ומה לעשות כשמגיעים לתביעה בגין תאונת הדרכים. סעיף זה יכסה את כל ההיבטים של תאונות אישיות בפירוט, מהיסודות ועד לפרטים הטכניים יותר. כמו כן, נבחן מה לעשות כאשר אתה מקבל תביעה לתאונה אישית. 

אז בואו נתחיל מהבסיס:

בחלק זה נלמד על תביעת תאונות אישיות, מהן וכמה סוגי תביעות נפוצות. האיור הבא מציג את ההיבטים העיקריים של כל סוגי התביעות: אדם, חפץ או אירוע הגורם לפציעה נקראים "קורבן". אתה יכול לחשוב על זה כמו מישהו שנפצע ממעשיו שלו או אפילו בניגוד לרצונך. פציעות אלו יכולות להיגרם מתאונות, נפילות או אפילו אם פגעת במישהו עם מכונית. להלן כמה סוגים נפוצים של תביעות נזקי גוף: ELD (איסוף נתונים אלקטרוני) תאונה מסוג זה תהיה כרוכה בשימוש במכשיר מעקב כדי לאסוף מידע על תנועות הרכב או הנהג שלך. עליך לדעת שמערכת מסוג זה אינה זקוקה לרשותך – היא אוספת נתונים באופן אוטומטי ותמיד ניתן לכבות אותה בהתאם להגדרות הפרטיות שלך. זה גם מאפשר איסוף וניתוח נתונים אישיים אחרים. כאשר אתה מקבל תביעת ELD, יצרן הרכב יספק בדרך כלל עותק של ELD שלך לפי בקשה. למרות שזה לא סוג הפיצוי העיקרי עבור תאונות, זה יכול להיות שימושי אם הרכב שלך היה מעורב בתאונה עם רכב או אדם אחר ויש שאלה אם תוכל לתבוע פיצוי בגלל שהם אשמים. זה גם יכול לתת לחברת הביטוח שלך מושג טוב יותר לגבי מידת הנזק או האובדן שעלולים להתרחש כתוצאה מכך.

להורדת טופס תביעות תאונות אישיות >>>>

מה עושים במקרה של תביעות תאונות אישיות?

במקרה של פציעה או תאונה ובמידה ואתם יכולים צלמו את המתרחש או בקשו מאנשים לצלם את המתרחש לאיסוף תיעוד. בכל מקרה יש לפנות לעורך דין בנושא שיגיש את התביעה הרלוונטית לחברת הביטוח שלכם. במקרים מסוימים ניתן אף לפנות לביטוח הלאומי להכיר בנכות מסוימת.