לימודיי שחייה במים פתוחים

מה אתם יודעים על לימודי שחייה במים פתוחים? לפני שאתם ניגשים ללמוד משהו קצת אחר, שונה מהבריכה או ממיומנות שחייה בואו נדבר על ההבדלים. כאמור, שחייה במים פתוחים שונים משחייה בבריכה. כאן למעשה נדרשות מיומנויות אחרות לגמרי. בים הפתוח כמו שאתם יודעים יש גלים, יש צורך בניווט בו זמנית וכמובן התמודדות עם זרמים שבאים והולכים. אז איך עושים את זה נכון? כמה דברים אודות שחייה במים פתוחים לפני שאתם ניגשים ולוקחים לימודי שחייה באופן מקצועי. מוזמנים לקרוא, ליישם וכמובן לשתף.

אז הבנתם נכון, זה לא שקר, הסטטיסטיקה מדברת על לא מעט טביעות בים הפתוח. האם אפשר לשנות את זה? באמצעות לימודי שחיית חתירה מקצועיים הכול יכול להראות אחרת.

מה עושים כדי שלמנוע את זה?

אז הבנתם נכון, מרבית הטביעות מתרחשות בחופים לא מורשים ללא מציל. מיותר לציין כי זו גם חוסר אחריות מצד השוחה ומאידך, אפשר בהחלט למגר את המצב כאשר יודעים להתמודד עם כל הגורמים אותו מביא הים. אז מהו זרם סחף? דמיינו לעצמכם גלים נעים ממים עמוקים למים רדודים וכך נשברים להם הגלים. שבירת הגלים איננה סימטרית באזורים מסוימים, ומכאן למעשה הצטברות גדולה של מים יחסית לאזורים האחרים. המים העודפים הללו חוזרים פנימה אל הים וזהו למעשה זרם הסחף.

איך מתמודדים עם סחף?

זרמי סחף מסוכנים והם למעשה מסוכנים לאנשים שלא יודעים לשחות ואפילו לאנשים שכן יודעים. רוב מקרי הטביעה מתרחשים עקב מפגש עם זרמי סחף. לא משנה עד כמה הים רוגע, מהירות זרם הסחף מורגש ויכול להגיע לשלושה מטרים ברגע אחד. כאמור, מצב כזה יכול להכריע את מיטב השחיינים.

אז מה עושים?

לא מתנגדים לזרמי סחף. אם אתם מרגישים כי אתם נסחפים לים, האינסטינקט המידי לחזור בחזרה ומאידך, הניסיון נואש נוכח העובדה כי הזרמים חזקים יותר. הידעתם? המצב הזה של ההתנגדות גורם לאיבוד כוחות, בליעת מים וכמובן טביעה חלילה. אם כך, הדבר החשוב ביותר הוא לא להתנגד לזרם, לשמור על הכוח, להירגע, לשמור על הראש מעל המים וברגע שהזרם ייכנס פנימה הוא יאפשר לחתוך שמאלה או ימינה ולהמשיך ולשחות במקביל לקוח החוף. הרעיון? לחזור במסלול הרגיל ולמנוע סכנה גדולה. הרעיון בגדול הוא לא להיתקל בזרמי סחף העלולים להחזיר אתכם למעמקי הים.

זקוקים לפרטים נוספים לפני שאתם נרשמים למסלול של לימודי שחייה מקצועיים? בקרו באתר הבית שלנו והיעזרו בכל פיסת מידע חשובה.