כלב חדש? כל מה שצריך לדעת בכדי להיות מוכנים

הרשת החברתית פייסבוק מלאה בפוסטים של כלבים שננטשו, כלבים שזקוקים לאימוץ מיידי לפני המתה או כלבים שנמצאים באומנה ומחכים לבית חם ואוהב. מלבד העובדה כי בהיותכם מחליטים לאמץ כלב אתם עושים מצווה ומצילים אותו ממש, ברגע שתאמצו כלב, נשמה טובה תיכנס אליכם לתוך הבית. חבר שילווה אתכם יום יום ויהיה שם בשבילכם לקבל ולתת אהבה, לדבר, להקשיב ולהיות לכם לחבר אמיתי שתמיד אבל תמיד תוכלו לסמוך עליו. המאמר באדיבות האתר חיות בעיר – ציוד לבעלי חיים.

אין כמו כלב חדש בבית – מחקרים מראים כי כלבים מפחיתים את הסיכוי לתחושת דיכאון ולשינויים קיצוניים במצב רוח. בבתים עם ילדים גידול של כלב לצדם יפחית את הסיכוי לחלות במחלות ויראליות ולהידבקות בחיידקים בעשרות אחוזים, בשל העובדה שהשהייה לצד הכלב מחזקת את המערכת החיסונית הן אצל ילדים והן אצל מבוגרים. אז אם החלטתם לאמץ כלב הפוסט הבא יסייע לכם לדאוג ששום דבר לא יחסר ולא פחות חשוב יכין אתכם ויסביר לכם בדיוק מה עליכם לעשות, לקנות ולזכור!. מוכנים ? יוצאים לדרך!. כמובן שהפוסט מנוסח בלשון זכר, אך הוא מיועד גם עבור כלבות.

גורים

 

השאלה הראשונה שיש לשאול: גור או בוגר?

ההתנהלות מול גור או כלב בוגר קצת שונה בהיבט של רצועה, חיסונים, צרכים ועוד. מכיון וההתנהלות מול גור מעט מורכבת יותר, בחרנו להסביר ולהתעמק בתהליך ההתנהלות כאשר מאמצים גור. בפוסט הבא נתמקד בכלבים בוגרים.

 

  1. אילוף צרכים – גורים לא מחונכים לצרכים ולכן בשבועות ובחודשים הראשונים, אתם עלולים למצוא את עצמכם עושים הסבה למנקים, במיוחד אם אתם לא נמצאים במשך כמה שעות ברציפות בבית בתהליך האימוץ הראשוני. יחד עם זאת, את הגור ניתן ורצוי לחנך לצרכים ויש שתי דרכים לעשות זאת. הראשונה היא בעצמכם על ידי חיזוקים חיוביים והשנייה עם מאלף. נתחיל בדרך הראשונה שהיא גם החסכונית אך גם הארוכה יותר. ראשית, הגדירו לכלב מקום שבו הוא יכול לבצע את הצרכים בתוך הבית, עד שיתרגל לבצע אותם רק בגינה כשאתם בטיול. בכל פעם שהגור עושה את צרכיו במקום שהגדרתם לו, תנו לו חטיף או גרגר אוכל. בכל פעם שהגור עושה את הצרכים שלו במקום שלא הגדרתם לו, עשו פרצוף כועס, עלו קצת את הטון ואמרו אסור או מילה אחרת שתבחרו להשתמש בה. גם בגינה, כשאתם יוצאים עם הגור לטיול עם רצועה, בכל פעם שהוא עושה את צרכיו, אמרו לו יופי עם גישה חיובית בשילוב של ממתק. לאט לאט, הגור ילמד שעליו לעשות את צרכיו בחוץ. ככל שהזמן יעבור והגור יגדל, הוא יוכל להתאפק זמן רב יותר. אם אתם יודעים מראש שאתם הולכים להיעדר שעות רבות בגלל העבודה או סידורים, דאגו לדוגי סיטר שלפחות יוציא את הכלב בין השעות שאתם לא נמצאים בבית.גור
  2. אוכל– עד גיל שישה חודשים, יש להתאים לגור אוכל לגורים. מזון לגורים מכיל שלל רכיבים המעודדים ותומכים בתהליך הגדילה. אחרי 6 חודשים יש המון סוגים של אוכל לכלבים. יש אוכל המבוסס על דגים, בשר, עוף, יש מזון משולב והאמת שכאן מדובר בניסוי וטעיה. יש כלבים שמפחתים אלרגיות לדברים מסוימים ולכן אם אתם רואים שהכלב מתחיל להתגרד, או סובל מגירודים, מומלץ להתייעץ עם הוטרינר ובמידת הצורך לנסות ולהחליף את האוכל, פעמים רבות זה עוזר. אנו ממליצים להשקיע במזון איכותי לכלב שלכם. המזון משפיע על תפקודה של מערכת העיכול ועל התחושה הכללית של הכלב.
  3. שבב– עליכם לבדוק בתהליך האימוץ אם לכלב יש או אין שבב. מטרתו של השבב לזהות את הכלב במידה והוא נאבד לכם. את השבב מחדירים בזריקה לגופו של הכלב.
  4. חיסונים – מטרת החיסונים הינה לשמור על הכלב מפני מחלות. בגורים חוזרים על חיסונים במשך כמה פעמים עד שכל הנוגדנים יהיו בגופם. משושה, כלבת, תולעת הפארק נחשבים בגדר חיסוני חובה המגנים על הכלב. במידה ומכניסים את הכלב לפנסיון מומלץ לחסן בשעלת. בכל מקרה נושא החיסונים מתבצע על ידי הוטרינר, אך כן כדאי לעקוב אחרי הזמנים.
  5. מה עוד?- יש מוצרים שהם בגדר חובה ויש כאלה שאפשר קצת לדחות אך נחמד שיהיו בבית. הדברים החשובים ביותר הם רצועה, כלי למים ואוכל ורצועה או אמפולה נגד פרעושים. גם כאן הגיל משחק פקטור ולכן חשוב להתייעץ עם הוטרינר מה הוא ממליץ. בשלב מאוחר יותר ניתן יהיה לצייד את הכלב במידה בשמיכה נעימה לימי החורף, בסוודר נעים במידה וזה כלב ללא פרווה מסיבית וכמובן בצעצועים כמו נשכנים למשל.