3 דברים שלא ידעתם על מולטיפוקל

מולטיפוקל

עם הגיל אצל מרבית האוכלוסייה מתפתח הצורך במשקפיים ולא זוג אחד, אלא שניים, אחד לראייה מקרוב ואחד לראייה לרחוק. היום אפשר לאחד את שני הזוגות לאחד.

מה זה משקפי מולטיפוקל?

מדובר בטכנולוגיה מתקדמת המאפשרת לשלב בעדשה אחת תיקון ראייה לכמה מוקדים. על פני העדשה לא רואים הבדל מעדשת משקפיים רגילה אך למעשה העדשה מחולקת בחלקה העליון לראייה לטווח רחוק, בחלקה התחתון לראייה בטווח קרוב, לצורך קריאה למשל ובמרכזה היא מאחדת את המוקדים ומחדדת את הראייה לטווח הביניים, שהוא הטווח שאנחנו בדרך כלל משתמשים למחשב בעבודה או בלימודים.

עדשות מגע מולטיפוקל הן פיתוח של המצאה של בנג'מין פרנקלין, מהמאה ה 18, שהרכיב עדשה לראייה לרחוק על עדשה לראייה מקרוב ויצר את עדשת הביפוקל הראשונה.

עניין של גיל?

תופעת הפרסביופיה זוקן ראייה, מתרחשת בדרך כלל בגיל מבוגר והיא למעשה איבוד הגמישות שבעדשת העין שמתחילה בסביבות גיל 40 אצל רוב האנשים. גמישות העדשה מאפשרת כיווץ והרפיה בהתאם לצורך הראייה לרחוק או לקרוב וירידה בגמישותה מתרחשת ככל שעולים בגיל.

אנשים המרחיקים את הנקרא בידיהם מהעיניים כדי לקרא, אנשים המורידים משקפיים כדי לקרא טקסט או המחזיקים בשני זוגות משקפיים ומחליפים כל הזמן הם לא מראות זרים בקרב אנשים בני 40 ומעלה המתכחשים לצורך במשקפיי ראיה מולטיפוקל.

הסתגלות למשקפיים החדשים

חשוב להתריע ולהזהיר את המשתמש החדש במשקפיי מולטיפוקל כי ההסתגלות לשימוש בעדשות אלה עלול להיות לא פשוט בימים הראשונים ואפילו בשבועות הראשונים. העיניים צריכות להתרגל למעברים בין מוקדי הראיה והמשתמש עלול לסבול מסתמנים כמו סחרחורות, בחילות, כאבי ראש ותחושה של ראייה עמוקה ולא נוחה. אך לאחר תקפת מה מתרגלים לתוצאה המושלמת.

> המידע באדיבות אתר Ioptix