העברת דירה במתנה

בשנה האחרונה שמענו לא מעט את המונח "מתנות בין חברים" או "מתנות בין בני משפחה", מדובר על מונחים שהופיעו תדירות בכותרות העיתונים ובמהדורות החדשות בערוצים השונים. המונח הראשון הופיע בהקשר הפוליטי, המונח השני הופיע בהקשר של פשיטות רגל והעברת נכסים בתוך המשפחה.

המונח העברת דירה במתנה הוא מונח מעט שונה, בין היתר בגלל שהוא גם חוקי לחלוטין. יש מקרים בהם אנשים מחליטים להעביר דירה במתנה, בדרך כלל מדובר על דירות שמועברות מהורים לילדים או מסבים וסבתות לנכדים במתנה על תקן ירושה. זה מוכר וידוע, שכן ברגע שאדם עומד להסתלק מהעולם, הוא רוצה להעביר את רכושו לילדיו ונכדיו, ועל כך הוא מבצע הליך שכזה. לשם כך, עליו לרשום את הדירה על שם מי שהוא רוצה להעביר לו אותה.

העברת דירה במתנה

החוק מאפשר לבצע העברת דירה במתנה, כל עוד כמובן אין עליה שעבוד או אין חוב שהדירה משמש כבטוחה עליו. כמו כן, יש לבצע את העברה באופן כזה שברור מי מחזיק אותה כעת, ברור מה התנאים על פיהם הוא זכאי להחזיק בנכס וכן ברור לכל מה התנאים בהם הוא יכול להשתמש בדירה. מן הסתם, אדם שהנכס איננו שלו במאה אחוז, הרי שהוא לא יכול להעביר אותה במתנה, כמו כן, לא ניתן להעביר נכס אשר בעליו לא ביצעו את העברה בצורה נכונה.

צריך לומר, תהליך העברת דירה במתנה לא מתבצע על בסיס ריק, הוא מתבצע אצל עורך דין מקרקעין, בצורה מסודרת, זאת על מנת שלא ייווצרו בעיות בעתיד עם השימוש בנכס. במידה ותהיה בעיה מסוימת, הרי שעצם זה שבוצעה העברה על פי חוק, עם חוזה ברור, יכול לעזור בהתמודדות במצבים שונים.

לפני סיום חשוב לציין, במקרים רבים משפחות מוצאות את עצמן בבעיה שכן ההורים מחליטים להעביר את הדירה לילדים ואז הם צריכים להתחלק ביניהם. בשביל לפתור את הבעיה, מנסחים חוזה ברור כיצד הילדים ינהלו את הנכס וכיצד תתחלק חלוקת הרווחים עליו ביניהם, בצורה שתשקף את רצון ההורים ואת מה שכתוב בחוזה שביניהם.