שלילת רישיון – באילו נסיבות?

שלילת רישיון

אחת מפקודות התעבורה השכיחות הן פסילת רישיון נהיגה על ידי צו בית משפט. בית משפט רשאי לפסול או לשלול רישיון נהיגה מאדם שביצע עבירת תנועה כלשהיא לצמיתות או למשך תקופה מסוימת, כל זאת לפי חומרת העבירה שביצע.

בחוק קבועות תקופות מינימום לשלילת רישיון נהיגה בהתאם לעבירות התעבורה השונות. המינימום של שלילת רישיון הוא לחודשיים ימים ויכול להגיע לפסילה לצמיתות. כמובן, הכול בהתאם לאותה עבירה שביצע הנאשם ובהתחשב בכך האם מדובר בעבירה שהתבצעה בפעם הראשונה או בכזאת שחזרה על עצמה פעמיים ויותר.

אורך תקופת הפסילה

כל נהג שהורשע בגרימת תאונת דרכים אשר בה נגרם נזק לרכוש או נחבל אדם, ייפסל רישיון הנהיגה שלו למינימום שלושה חודשים בנוסף לעונש על מעשיו. במידה והנהג הורשע בפעם השנייה בתוך שנה אחת בגרימת תאונת דרכים שגרמה לפגיעה במעורבים בה, ייפסל רישיונו לתקופה מינימאלית של שנה.

נהג שנתפס נוהג בשכרות, ייפסל לתקופה של מינימום שנתיים, בשל העובדה כי מדובר גם על נהיגה במצב שעלולה לסכן חיי אדם.

על תאונת פגע וברח – עבירה על הפקרת פצוע בשטח ועל גרימת מוות ברשלנות, נקבע בחוק עונש של שלילת רישיון למשך שלוש שנים.

קראו גם על: נהיגה ללא רישיון

נהיגה ברכב ללא רשות מהבעלים

גם אדם שנתפס כשהוא נוהג ברכב ששייך לאדם אחר מבלי לקבל את אישורו, צפוי לעונש של שלילת הרישיון. במידה ומדובר באדם בעל רישיון נהיגה לאותו סוג רכב, הפסילה תהיה למשך שישה חודשים אך כאשר הנוהג כלל אינו מחזיק ברישיון נהיגה שתקף לסוג הרכב שנהג בו, העונש יהיה חמור יותר והוא ייפסל מלקבל רישיון נהיגה או להחזיק אחד כזה למשך תקופה של שלוש שנים.

ערעור על החלטת בית המשפט

במידה ושלילת הרישיון בוצעה על ידי קצין משטרה מבלי להגיש נגד הנהג כתב אישום, יש אפשרות לערער על כך באמצעות פנייה לבית המשפט והגשת בקשה לביטול הפסילה.

אך גם במידה והפסילה בוצעה דרך בית המשפט עדיין ניתן לערער על הקביעה במהלך המשפט ולהגיש בקשה לדיון חוזר במיוחד אם נתגלו עובדות וראיות חדשות.

פנייה לעורך דין לענייני תעבורה יכולה מאוד לעזור במקרים כאלה, במיוחד כאשר פונים לעורך דין מומחה.