קיווי פרי – איך אנחנו יכולים להשתמש בו

קיווי פרי

כשאנחנו חושבים על פירות, בדרך כלל הדוגמאות הראשונות שעולות לנו בראש הם פירות כמו תפוחים, תפוזים, אגסים, בננות. אך ישנם פירות שנחשבים מעט יותר אקזוטיים, בין אם זה בגלל הטעם, בין אם זה בגלל העובדה שהם גדלים בעונה מסוימת ובין אם זה בגלל המראה שלהם. 

אחד הפירות האקזוטיים הוא קיווי, מדובר על פרי אשר מקורו בסין שם הוא נחשב לפרי לאומי. גם בישראל נוהגים לגדל אותו במקומות שונות, והוא נחשב לפרי של חורף, זו העונה בה אנחנו יכולים למצוא אותו ברשתות השיווק ואצל הירקנים. 

קיווי פרי הוא קטן יחסית, מזכיר במראה שלו ביצה, עם קליפה דקה שיש לקלף לפני שאוכלים אותו, הוא כולל בתוכו גרעינים אך ניתן לאכול אותם. הוא מכיל ויטמין סי בכמויות גדולות (אף יותר מתפוז) וכן מינראליים ומרכיבים אחרים אשר חיוניים לגוף האדם. יש בו מעט מאוד שומן והוא לא מכיל כולסטרול. 

איך אפשר לצרוך קיווי

באופן טבעי, ישנן דרכים שונות כיצד לצרוך קיווי וכל אחד יכול לבחור את הדרך הפופולארית עבורו. ניתן לקלף את הפרי ולאכול אותו בצורה ישירה, בין אם זה בפרוסות, קוביות או בדרכים אחרות. מעבר לכך, הרי שאפשר לשלב אותו עם פירות ומרכיבים אחרים. 

למשל, ניתן לשלב אותו בסלט פירות, אך צריך לקחת בחשבון, להבדיל מתפוח או אגסים, הוא פרי יותר רך ולכן הוא עלול להתפרק עם המיצים של פירות אחרים שנמצאים בסלט. יש מי שגם משלב אותו בסלטים עם ירקות שונים (סלטים קייצים, שכוללים פירות וירקות ירוקים). 

אפשר גם לשלב את הקיווי בשלל שייקים, כולל שייק בריאות עם מאכלים שונים. ניתן גם לעשות מיץ קיווי בלי תוספות נוספות.