משמורת משותפת – מתי זה מקובל

משמורת משותפת זהו הסדר משפטי אשר בו נהנים שני ההורים מהגדרה הורית שווה כפי שהדבר היה עד כה כאשר בני הזוג היו נשואים.

על פי המלצת ועדת שניט, הרי שטובת הילד דורשת כי המעמד ההורים יהיה שווה ולא תיווצר היררכיה בין ההורים בגלל הפרידה ביניהם והמעמד של ההורים יישאר שווה גם ולמרות הפרידה.

הגדרה הורית שווה – מה זה אומר?

אז האמת היא כי הגדרה הורית שווה היא לא חלוקה של חצי חצי בצורה מדויקת מבחינת השהות עם ההורים. ברור כי טובת הילד היא כי הוא ישהה במקום אחד מסודר ויציב. ברור כי לילד אמורה להיות כתובת אחת ואי אפשר לרשום אותו במרשם האוכלוסין עם שתי כתובת מגורים שונות. כך גם קצבת הילדים או מענק הלימודים עבור הילד, משולמות רק להורה אחד אשר מגדל את הילד ואי אפשר לדרוש כי גם אלו יחולקו בצורה שווה. על פי רוב האם היא זו שתיהנה מההטבות הללו אותם מנינו.

הצהרה בדבר משמורת משותפת

למעשה המונח משמורת משותפת כבר כמעט אבדה מן העולם כאשר נעשה בעיקר שימוש בהגדרה של אחריות הורית שווה. חשוב מוד שהילדים יבינו וכך גם החברה וכל המשפחה המורחבת כי גם אם בני הזוג בוחרים לפרק את החבילה, עדיין ההורות של שני ההורים היא עדיין חשובה מאוד והיא משמעותי עבור הילדים. להגדרה השווה ישנה משמעות רבה וכך גם ההשפעה על ההתנהלות של שני ההורים. לרוב הדבר ימנע גם מריבו וחילוקי דעות בדבר ההורה שהוא למעשה השולט.

ההגדרה ההורית לא נלקחת מהאב כפי שמוקבל היה בעבר, בהנחה כי לא עומדת תלונה על אלימות במשפחה כלפיו, כך שלמעשה הדבר עשוי למנוע את הנתק של הקשר בין האב לילדיו כפי שמקובל היה בעבר. כך גם לא יקרה כי לא תהיה אי עמידה בזמני השהות.

לא תהיה היררכיה בין ההורים כך ששני ההורים למעשה ימשיכו לתפקד כהורים בדיוק כמו קודם לכן אך כמובן תוך התאמה לתנאי החיים החדשים.

ההצהרה אף מונעת בלבולים וויכוחים מיותרים בכל נמה שקשור לנושא של החלטות הנוגעות לילד.