משמורת משותפת והאם היא עובדת?

אם אתם נמצאים בתהליך גירושין, אתם בוודאי יודעים כי תהליך זה אינו קל, לא עבורכם ולא עבור בני הזוג, אשר עתידים להיות הגרוש או הגרושה שלכם. תהליך גירושין ללא ילדים יכול להיות נוח במיוחד, וזאת בעיקר אם אין גם נכסים בעלי ערך רב. לעומת זאת, תהליכי גירושין  שמתרחשים במשפחה בה ילדים, (בעיקר כאלה מתחת לגיל 18) – עלולים להיות סבוכים יותר.

אחת השיטות באמצעותן אפשר לפשט את ההליך ולהפוך אותו לנוח ואפקטיבי יותר עבור המשפחה, נעשית באמצעות הסכמה על משמורת משותפת.

אבל מה זה בכלל אומר: משמורת משותפת?  

משמרת משותפת נועדה, על פי סעיף 14  לחוק הכשרות משפטיות, להגדיר את תקפידי ההורים כאפוטרופוסים טבעיים לילדים, תוך חלוקה של משורות בין ההורים בצורה שבה ימולאו כל הזכויות והצרכים עבור הילדים שנחשבים קטינים.

מי שיקבל את המשמורת, יוכל להחזיר את הקטין במקום המוגרים הטבעי או החדש שלו, לגדל את ילדיו ולדאוג לצרכיו הגשמיים. כמו גם לחנך את הילד ולשמור על ערכיו בהתאם להסכמות בין ההורים ולרצון לגדל ילדים בריאים רגשית, נפשית ופיזית.

כיצד קובעים את המשמורת?

קבלת משמורת משותפת מתקיימת באמצעות מגשר, בהסכמה מול בית המשפט, כמו גם על פי ההנחיות המשפטיות. זאת במקרים בהן מתקיימים דיוני משמורת בבית המשפט העוסק בתחום המשפחה.

במידה ואתם לא מרוצים מחלוקת הזמן שנקבעה עם ילדכם, או שנאסר עליכם לבקר או לקבל משומרת על ילדכם – רצוי לבחור עורן דין גירושין טוב, שיוכל לייצג אתכם בבית המשפט, לסייע בנושא גביית מזונות באמצעות הרשויות ולעזור לכם לגדל את הילדים בצורה שבה תמיד חלמתם. זאת ללא התערבות של כל גורם חיצוני. בכך רבים מקבלים את זכותם הטבעית, להיות הורים.

לסיכום, כדי לדאוג לילדים, כדי להנות ממיטב השנים עמם, ואף לנהל מערכת יחסים עם גרושה או גרושה בצורה שלא תפגע בילדים- רצוי לדאוג כי תחולק המשמרות בצורה הגונה בין בני הזוג. בכך תוכלו לצעוד עם ילדכם לעתיד טוב יותר, בריא ונכון יותר עבור כולם.