באיזה מקרים צריך לעשות ניתוח חניכיים?

ניתוח חניכיים הוא הליך שמסיר רקמת חניכיים ומחליף אותה בשתלים דנטליים. זה נעשה כאשר החניכיים שלך דקות מדי, רפויות או נסוגות. ניתוח חניכיים יכול להתבצע גם כאשר יש לך זיהום או בעיות חניכיים אחרות.

ניתוח חניכיים נעשה בדרך כלל במקרים בהם המטופל עבר עקירת שן ורופא השיניים מרגיש שרקמת החניכיים הנותרת לא תתמוך בשתל.

מה הוא התהליך של ניתוח חניכיים?

ניתוח חניכיים הוא הליך שמסיר רקמת חניכיים לתיקון מחלת חניכיים. זהו הטיפול הנפוץ ביותר למחלת חניכיים, שהיא זיהום בחניכיים ובעצם התומכת.

במקרים מסוימים, ייתכן שיהיה צורך להסיר רקמת חניכיים אך יש לעשות זאת רק כאשר כל שאר הטיפולים נכשלו. ניתוח חניכיים יכול לשמש גם יחד עם טיפולים אחרים כגון אנטיביוטיקה או שגרת היגיינת הפה.

ישנם סוגים שונים של ניתוחי חניכיים בהתאם לחומרת המצב ולגיל המטופל.

האם ניתוח חניכיים הוא מסוכן?

ניתוח חניכיים אינו הליך חדש, אך הוא צובר פופולריות רבה יותר בשנים האחרונות, כאשר אנשים הופכים מודעים יותר לבריאות הפה שלהם. ההליך נעשה על ידי הסרת חלק מרקמת החניכיים ולאחר מכן תפירתו חזרה. ניתן להשתמש בו לשיפור זרימת הדם, לשיפור מראה השן או כחלופה לעקירות.

ניתוח חניכיים הוא הליך שעלול לפגוע ברקמת החניכיים ולגרום לאובדן שיניים. חשוב להיות מודעים לסיכונים הכרוכים בכך לפני שעוברים ניתוח חניכיים. זה יכול להיות מסוכן, במיוחד אם לא מקפידים על אמצעי זהירות פשוטים. 

אמנם ניתוח חניכיים אינו תמיד מסוכן, אך הוא עלול לגרום לסיבוכים רבים. חשוב לדעת את הסיכונים והיתרונות לפני שממשיכים בניתוח חניכיים. הוא עלול לגרום לסיבוכים כמו דימום, זיהום, נזק עצבי ועוד. היתרונות של ניתוח חניכיים כוללים מראה צעיר יותר ושיפור בריאות הפה.

צרו קשר עם ד"ר שרית אברהמי>>>