איך נכנסים להליך פונדקאות

אנשים רבים כמהים להביא ילדים לעולם. פונדקאות זהו מצב בו אנשים הנתקלים בקשיים משמעותיים בכל מה שקשור לניסיון להביא ילדים לעולם נעזרים באישה הנושאת את התינוק במשך 9 חודשי ההיריון. פונדקאות יכולה להתאים בין היתר לזוגות אשר האישה אינה יכולה להיכנס להריון או שהריון עלול להוות סכנה גדולה עבורה, זוגות חד מיניים אשר מעוניינים להביא ילדים לעולם ועוד מצבים שונים. הליך פונדקאות הינו הליך לא פשוט גם מבחינה חוקית וגם מבחינה רפואית, משפטית וכלכלית. ניתן למצוא מידע מקיף בנושא מה זה פונדקאות באתר ORM.

תהליך פונדקאות, איך זה עובד?

השלב הראשון והכי חשוב זה קבלת ההחלטה שזה מה שרוצים באמת, להשלים שזו הדרך בה בוחרים ללכת. לאחר מכן מגיע הצד האופרטיבי שכולל בשלב הראשון פניה לוועדה לאישור הסכמים לנשיאת עוברים לצורך קבלת אישור. הפניה כוללת הגשה של מסמכים שונים כאשר המסמך העיקרי הינו חוות דעת רפואית המעידה על מצב האישה אשר מונע ממנה כניסה או נשיאת הריון, מסמכים המעידים על מצבם הרפואי של שני בני הזוג וגם בדיקת זרע של האב. השלב הבא כולל איתור אם פונדקאית ולאחר איתורה יש להגיש מסמכים שונים לוועדה לצורך קבלת אישור רשמי לאחריו חותמים שני הצדדים על הסכם ותהליך הפונדקאות יוצא לדרך.

מה חשוב לדעת בכל מה שקשור להליך פונדקאות?

הליך פונדקאות גם ככה הוא הליך מסורבל מתיש ויכול להיות בעייתי, לכן חשוב להיעזר בליווי מקצועי של סוכנות פונדקאות בישראל. הקפידו על שימוש בעורך דין מומחה עדיף שלכל אחד מהצדדים יהיה עורך דין נפרד אשר ייצג את האינטרסים האישיים שלו וישמור עליו. הליך ההפריה יכול להיות באמצעות תרומת ביצית או ביצית של האם, תרומת זרע או הזרע של האב, בכל מקרה לא מתחילים בתהליך טרם קבלת האישור הסופי והרשמי מהועדה.