איך בוחרים אבקות חלבון

אבקת החלבון ידועה ומוכרת בעיקר בקרב הספורטאים. אלו זקוקים להם לצורך חיזוק מסת השריר. אך האמת היא שלא רק הספורטאים אמורים להכיר את תוסף התזונה. גם אנשים הסובלים מתת תזונה או לחילופין אנשים שרוצים להשיל ממשקלם ועל כן הם צורכים דיאטה דלה מאוד ברכיבי מזון נחוצים לגוף.

אבקת החלבון משלימה הרבה מאוד חסרים והיא למעשה מסייעת לגוף שלא יאבד ממסת השריר.

אבקות חלבון


איך בוחרים את אבקת החלבון?

אז כאן עולה הדילמה. באיזה אבקת חלבון הכי כדאי לבחור.


כמה?

לפני הכול חשוב לדעת כי הכמות של אבקת החלבון משתנה בהתאם לצרכים האישיים של כל אחד. מתאמנים ברמה גבוהה יצרכו חלבון במינון גבוה יותר לעומת זאת יהיו כאלה שיהיו זקוקים לפחות.


איזה?

ישנם סוגים שונים של אבקת חלבון. יש את אבקת החלבון המבוסס על חלבון ביצה ויש את האבקה המבוססת על חלבון גבינה. כל אחד מהם משפיע בצורה אחרת על הגוף. חלבון הגבינה נספג באופן מידי ולעומת זאת חלבון הביצה משתחרר בגוף בצורה איטית יותר. במקרים רבים תהיה אבקת החלבון מורכבת משני המרכיבים על מנת שהגוף יקבל הן את החלבון המידי והן את השחרור המושהה בגוף.


כשרות

אפשר להשיג היום אבקת חלבון שעשוי מחלב ישראל, דבר שלא היה בעבר. אנחנו עדים לכך כי בישראל קיימת דרישה גוברת והולכת דווקא למוצר הכשר כאשר גם מבחינת הטעם והמרקם מדובר במוצר המועדף על ישראלים רבים.


אריזה

חשוב לדעת כי אבקת חלבון זהו מוצר שעשוי להתקלקל אם הוא לא יהיה ארוז באופן נכון ולא יחזיקו אותו בהתאם לכללים.

על כן, חשוב לשים לב כי אבקת החלבון ארוזה כראוי, במיכל אטום היטב וכן שהיא נמצאת בקירור לאחר הפתיחה.

חשוב לדעת כי אפשר להשתמש באבקת החלבון משך ימים ספורים בלבד מיום הפתיחה בתנאי שהוא שמור היטב במיכל אטום. אם לא שומרים עליו כראוי, הוא עלול לאבד רכיבים תזונתיים רבים בדרך אשר חשובים מאוד באבקת החלבון וזוהי למעשה סיבת הצריכה שלו.


ממתיקים

ישנם ממתיקים שונים בהם נעשה שימוש להמתקת אבקת החלבון. שילוב של סוכרלוז וסטיביה זהו השילוב המועדף מבחינת טעם ומבחינת בריאות.