להיות הורים זה ממש לא פשוט! צריך ללוות את הילדים בכל צעד ושעל שלהם (עד שהם מתבגרים), יש לדאוג לתזונה של הילד, לוודא כי הוא לומד ומתקדם בבית הספר או בגן, תוך בחינת אספקטים שונים בחייו שמפתחים אותו ויכולים להשפיע על מוחו, רגשותיו וגופו.
מלבד הטיפול המסור וה"סטנדרטי" בילדים, מוצאים רבים מההורים כי הם נאבקים בבעיה של הרטבת לילה. מה שעלול להפריע מאד לאיכות החיים של ההורים, וחשוב מכול של הילדים. בכך דרוש טיפול נכון ומותאם אישית שמבצעים ד"ר קובי שגיא וד"ר טל שגיא – רופאים העוסקים בתחום כבר מזה שנים ומאפשרים טיפול משולב מכשור מתקדם, ייעוץ, גמילה מחיתולים ופסיכותרפיה.
אבל מהן הטעויות שהורים עושים בעת הרטבת לילה של הילד? ד"ר קובי שגיא ו ד"ר טל שגיא מפרטים:
יש כמה טעויות נפוצות שהורים עושים במקרים של הרטבה, ולא משום שלא אכפת להם מילדם, אלא משום שהם רוצים לסייע לו. לעיתים הטעויות אשר נעשות מכוונות טובות, עלולות לפגוע בתהליך. הנה כמה דוגמאות:
נשיאת הילדים לשירותים
הורים רבים בוחרים לקחת את הילדים ולשאת אותם לשירותים בזמן שהם מרטיבים את המיטה. זה נכון שהאינסטינקט הראשוני הוא להוציא את הילד מהסיטואציה – אבל הפתרון טמון בטיפול נכון ומכשור מתקדם של ד"ר טל שגיא שיעזור לילד לקום לבד וללכת לשירותים, ובכך לא להתרגל שנושאים אותו לשם בעודו מנמנם.
הגבלת שתייה
אל תגבילו שתיית מים לפני שינה! הגבלת שתייה אינה מאפשרת עבודה נכונה של מערכת העיכול ושל שלפוחית השתן, ועלולה לגרום להתייבשות ודלקות.
שימוש בתרופות
לעיתים ירשמו רופאים תרופות שונות שנועדו לעצור את השתן בלילה. עם זאת, להתחיל להשתמש בתרופות בגיל כל כך צעיר זה דבר שאינו מומלץ כלל וכלל.
שימוש בחיתולים
זה נכון, חיתולים מהווים פתרון אינסטנט עבור ילדים שמרטיבים בלילה את המיטה. אבל מדובר בסוג של "פלסטר" שאינו פותר את הבעיה אלא רק משמר אותה.
אז מה עושים? הטיפול של ד"ר קובי שגיא וד"ר טל שגיא – יכול לעזור
אם אתם לא מצליחים לסיים את הרטבת הלילה אצל הילדים, רצוי ליצור קשר עם שני המומחים ד"ר טל שגיא וד"ר קובי שגיא ולהבין איזה סוג טיפול יכול לסייע לילד להיגמל מחיתולים ולגשת באופן אוטומטי לשירותים בכל פעם שהוא צריך להטיל את מימיו. גם בזמן השינה.