איך עלולים לקבל פטריות ברגליים

פטריות ברגליים

פטריות ברגליים זו מחלה זיהומית שטחית של הרגל. היא מופיעה בעיקר בכף הרגל ובין האצבעות. בדרך כלל, פטריות ברגליים מופיעות בשני הרגליים יחד, שלא כמו פטרת כף היד, שבדרך כלל היא מופיעה רק בכף יד אחת. במאמר הבא נבין איך עלולים לקבל פטריות ברגליים, איך נמנעים מכך ואיך מטפלים בזה.

אז איך עלולים לקבל פטריות ברגליים? פטרת ציפורניים בכף הרגל הנה מחלת עור שכיחה ביותר. היא נגרמת על ידי פטריות שונות – פטריות קרטינופיליות המכונות דרמטופיטים. פטריות אלו יכולות לחדור לרקמות הרגל המכילות קרטין – שיער, עור וציפורניים. אלו מהווים את השכבה החיצונית של העור ודרכם חודרות פטריות ברגליים.

על פי אתר מדיקל פדיקור אחת הפטריות שגורמות לפטריות ברגליים, היא טריכופיטון רוברום. כדאי לדעת שפטריות ברגליים עלולות לדבק מאדם לאדם, או במקורות מזוהמים כמו בריכות שחייה, מקוואות, נעליים משותפות, מקלחות ציבוריות וכדו'. לעיתים רחוקות אנו שומעים על הדבקה של פטריות ברגליים מבעל חיים לאדם. כמו כן, ישנה נטייה גנטית שיכולה לגרום להדבקה בפטרת.

איך נמנעים מפטריות ברגליים?

כמו שכולם יודעים, אחד הדברים שעלולים לגרום לפטריות ברגליים הוא לחות וחום באזור הרגל. לכן בכדי למנוע את הופעת הפטריות ברגליים, יש להקפיד על נעילת נעליים אטומות ויבשות. בימי הקיץ חשוב לאוורר את הרגליים בכל כמה שעות על מנת למנוע הזעת יתר.

כמו כן יש להקפיד על ייבוש מדוקדק של הרגליים. בפרט לאחר היציאה מהמקלחת וכדומה. חשוב לנגב גם בין אצבעות הרגליים.

איך מטפלים בפטריות ברגליים?

טיפול בפטריות ברגליים נעשה באמצעות משחה אנטי פטרייתית במקום הנגוע. ישנם סוגי משחות רבים – היוועצו ברופא עור. כמו כן יש להקפיד על טיפול מונע כאמור. שמרו על עור הרגל שלא יזיע יתר על המידה וכדו'.