גמישות מחשבתית – לאנשים שרוצים לצאת מהקווים!

ללכת במסלול מוגדר, בתוך הנתיב, בתוך הקווים, זה טוב בחלק מהזמן. אבל מי שרוצה יותר, צריך לסגל גמישות מחשבתית ויכולת לצאת מהקווים. איך לסגל את הגמישות הזאת ולהביא אותה אתכם לכל מקום: קבלו כמה וכמה תובנות מרתקות. 

כוח המח – לדמיין מצבים חדשים 

נתחיל בכך שאי אפשר לצאת מחוץ לקופסא כל הזמן. להישאר לפעמים בתוך הקווים זה נחוץ וחיוני,  אבל כדי לפרוץ את הגבולות מפעם לפעם וכדי לפתח גמישות מחשבתית, הפעילו את כוח הדמיון. דמיינו מצבים חדשים, אפשרויות חדשות. במיוחד – שאלו לעיתם קרובות "מה היה קורה אילו…" או "מה אם…". 

להסתכל על הדברים מנקודת מבט אחרת 

כדי לצאת מהקווים, כדאי לשאוב השראה מטיפוסים חדשניים. אפשר לקרוא ביוגרפיות של פורצי דרך בתחומי המדע, הטכנולוגיה, עולם העסקים, מנהיגות ציבורית וכו'. אך מלבד זאת, התרגלו להסתכל על כל מיני דברים מסביב מתוך נקודת מבט אחרת. חשבו לפעמים למה אנשים שרואים את המציאות הפוך מכם חושבים את מה שהם חושבים. 

> למדו מה זה אומר הנעה אפקטיבית

כשדברים מסתבכים, להתחיל מחדש 

אם דבר מה לא מצליח, אפילו אם הושקעה בכך חשיבה או עבודה רבה, ישנה נטייה לנסות חזק יותר. לפעמים, כשדברים מסתבכים, כדאי להתחיל מחדש, מאפס (לכל הפחות ברמה החשיבתית או התכנונית). גמישות מחשבתית היא ההפך מאשר צורת החשיבה של "עוד מאותו דבר". ואם משהו נראה מסובך מדי, הגדר את הכל מהתחלה אבל במונחים פשוטים יותר.

סיעור מוחות ודיון

הפריה הדדית יכולה להביא עימה הרבה מאוד גמישות מחשבתית. מעת לעת, צאו מהקווים על ידי יצירת דיון פתוח וחופשי עם אחרים, חברים, קבוצות עבודה, מנהלים. גמישות מחשבתית אומרת קודם כל להקשיב, אחר כך לחשוב ורק בסוף לדבר.