מי צריך להגיש דיווח FBAR למשרד האוצר בארה"ב?

מהו דיווח FBAR ומי צריך להגיש אותו? ישנם אנשים שעליהם להגיש טופס בשם FBAR אותו יש להגיש לרשויות האמריקאיות. אבל מהו בכלל הטופס הזה וכיצד מגישים אותו? כל התשובות בהמשך.

אז מהו טופס FBAR?

טופס זה הינו טופס שהנפיקה הרשות האמריקאית להלבנת הון ורשות המיסים האמריקאית. הטופס נועד כדי שכל אזרח אמריקאי ימלא אותו וזאת במקרה ואזרח זה בעל חשבון בנק, או בעל חשבונות כספיים מכל סוג הנמצאים מחוץ לארצות הברית.

אזרחים שצריכים למלא את הטופס הינם כאלה שחשבונם מכילים יותר מעשרת אלפים דולר, וזאת במהלך שנה אחת.

מהם סוגי החשבונות שיש לדווח עליהם?

סוגי חשבונות פיננסיים הם: חשבונות בנק, קופות גמל, ביטוחי מנהלים, קרנות פנסיה, קרנות פנסיה, תיקי השקעות וכדומה.

ומה קורה במידה והאדם לא הגיש את הדוח לרשויות?

במידה ואדם שיש לו חשבונות מסוג זה לא מגיש את הדוח האמור הוא יכול להסתבך בצורה קשה עם הרשויות האמריקאיות. הסתבכות מסוג זה יכולה לגרור קנסות כבדים של חמישים אחוזים מהסכומים שלא דיווח עליהם, ברישום פלילי ואף בעונש מאסר! ולכן חשוב שאם נדרשתם לדווח ולמלא דוח כזה  – עשו זאת וכמה שיותר מהר.

כיצד יודעים האמריקאים ממי לדרוש את הדיווח?

משרד האוצר האמריקאי נמצא בקשר עם משרד האוצר הישראלי, ולכן ישראלים בעלי אזרחות אמריקאית נאלצו לספק פרטים ולמלא את דוח FBAR.

בנוסף מידע שהועבר לרשויות מהבנקים הועבר לאחר חתימה של ישראלים על ויתור סודיות. מידע זה סייע גם הוא לרשויות.

חשוב לדעת ששיתוף פעולה זה הצליח בעקבות כך שרשויות המיסים הישראליות רוצות לשתף פעולה עם רשויות המיסים האמריקאיות בהעברת מידע על מנת שגם הרשויות האמריקאיות יעבירו עבור הרשויות הישראליות מידע שומה. בכך יוכלו לגבות שתי הרשויות את המיסים מהתושבים.

ומה עושים כשנדרשים למלא טופס ולא יודעים כיצד?

כיום ישנם כמה חברות ישראליות שיודעות לסייע לכם למלא את הטופס בצורה הטובה ביותר. בכך תוכלו להצהיר על כלל החשבונות והדוחות הפיננסיים שלכם ללא הסתבכות מיותרת.