דיספגיה – מה זה?

לא מעט אנשים מתמודדים עם מצב בו מתקשים לבלוע, מבלי שהם בהכרח מודעים לכך. מדובר על מצב קל של דיספגיה. במצבים מורכבים יותר של המחלה, אזי שאי אפשר שלא להבחין ולחוש בכך, מה שכמובן דורש טיפול מתאים

דיספגיה מוגדר כמצב של הפרעת בליעה, מצב בו קשה ללהעביר את המזון או את הנוזל מהפה אל הקיבה. במצב כזה, יש צורך למצוא פתרונות כיצד התהליך יתבצע באופן נכון, על מנת שהאדם שמתמודד עם תופעה זו יוכל להזין את עצמו במזון ושתייה. 

צריך לומר, על פי הערכות קרוב לעשרה אחוז מהאוכלוסייה מתמודדים עם תופעה זו. מרביתם מתמודדים עם הבעיה ברמתה הקלה והבסיסית ביותר, מה שלא מונע מהם לצרוך מזון ושתייה. לעומת זאת, ישנם אנשים שמתמודדים עם הבעיה במצב יותר מורכב, מה שכמובן מחייב טיפול הולם. 

ניתן לאבחן את התופעה הזאת בגילאים שונים, חשוב לציין שהיא גם יכולה להופיע בגילאים שונים, בין אם זה מסיבות של מחלה, זיקנה, אירוע מוחי או מסיבות אחרות. מאחר והבעיה נובעת מפגיעה בתפקוד העצב ו/או השריר באזור הפה והגרון, אז שזה לא מחייב להיוולד עם פגם זה אלא בהחלט יכול להיות הוא יווצר עם השנים ויכול להיות מטופל במסגרת שיקום לאחר אירוע מוחי

כיצד אפשר להתמודד עם הבעיה?

בעיקרון ישנן דרכים שונות להתמודד עם בעיה זו. אפשר לעשות זאת באמצעות שימוש נכון במזון, הכנה נכונה שתאפשר לו לעבור בקלות יחסית מהפה לגרון. אפשר גם ללמוד שיטות בליעה שונות. במידה וזה לא מספיק אזי שיש לטפל בבעיה. 

הטיפול בבעיה יכול להתבצע באמצעות תרופות שונות וכן באמצעות ניתוחים. הכל כמובן מתבצע בהתאם לאבחון על ידי רופא מקצועי וכן על פי המלצתו אחרי תהליך בדיקות מקיפות שנעשות במקום.