כידוע, מדינת ישראל בכל מה שקשור ליחסי אישות, מתנהלת על פי חוקי ההלכה לרוב. כלומר, אם זוג יהודי רוצה להתחתן במדינת ישראל ולהירשם במשרד הפנים כזוג נשוי, הוא צריך לעשות זאת דרך הרבנות. אם הוא בוחר שלא לעשות זאת דרכה, אז הוא חייב לנסוע לחו"ל בשביל להתחתן באופן אזרחי ורק לאחר מכן, לחזור ארצה ולהירשם כזוג נשוי.
בכל הקשור לגירושין, אין אופציה לנסוע לחו"ל בשביל להתגרש. הגירושין חייבים להתבצע על פי חוקי ההלכה ברבנות. ההסבר לכך הוא שאם הגירושין לא יהיו על פי ההלכה, הרי שלא יהיה ניתן לדעת מי נחשב גרוש או גרושה, ואז תהיה להם ולבני או בנות זוג שלהם בעתיד, בעיה להתחתן.
צריך לומר, למרות שהחוק מחייב גירושין ברבנות, הרי שזוגות יכולים לבחור האם תהליך הגירושין יתבצע ברבנות או בבית משפט. ההסבר הוא, כל אחד מבני הזוג יכול להכריע איפה לקיים את התהליך, על פי מה שנקרא "מרוץ סמכויות" מי שמתחיל את התהליך יקבע היכן הוא ייערך, אך בכל מקרה, מעמד הגירושים עצמו יהיה חייב להתבצע ברבנות.
מה חשוב לדעת על מעמד זה?
מעבר לטקס הדתי, בו למעשה שני הצדדים נפרדים, הגבר מעניק גט לאישה ומאפשר לה בכך להתחיל פרק חדש בחייה ללא מגבלות (כלומר היא יכולה להינשא שנית), הרי שיש גם התייחסות משפטית לעניין.
זו הסיבה שכל זוג אשר פונה לתהליך גירושין ברבנות, חייב לפנות אל עורך דין גירושין שייצג אותו, בין אם זה בתהליך לפני כן ובין אם זה בתהליך הגירושים עצמו. רק כך הוא ייתבצע בצורה נכונה, מבלי שאף צד ייפגע, ומבלי שאף צד יצטרך להתמודד עם השלכות הרות גורל עבורו.