האם ידעתם כי קיימים סוגים שונים של אבנים בכליות? אלו כמה מהם

אבנים בכליות זוהי צרה צרורה. לא כולם יודעים בדיוק על מה המדובר ואנחנו בהחלט שמחים בשבילם.. מנגד חשוב להבין שידע הוא כוח וגם אם אף אחד לא רוצה לסבול מאבנים בכליות, אף פעם זה לא יהיה מיוצר לדעת מה זה האבנים, ממה הם עשויים, איך הם נוצרים וכמובן איך מאבחנים את התופעה ופותרים אותה. אז אנחנו כאן כדי להסביר לכם מעט על אבנים בכליות. מה זה? מתי הם תוקפים? וכן נבדוק אילו סוגים שונים של אבנים בכליות מוכרים כיום.

אבנים בכליות – לא נעים להכיר!

אבן בכליה נוצרת בעקבות משקע של מינרלים שמתגבשים בתוך החומר של מי השתן בכליה. מה שיוצר במערכת התוך כלייתית, זו שאחראית על איסוף השתן את אבני הסידן הללו.

אז ברו רובם של המקרים ואפשר לומר שכשמונים אחוז מאלו שסובלים מהבעיה הזו של אבנים בכליה סובלים מאבנים שמורכבות משני חומרים. סידן ואוקסאלט, או מסידן ופוספט. הדרך לאבחן את המצב הזה של אבנים בכליות זה באמצעות בדיקת שתן רגילה כאשר מתברר כי רמות הסידן בשתן הן גבוהות מהנורמה.

מדובר בתהליך אשר הוא קורה למעשה כתוצאה מספיגת גבוהה של סידן במעיים.  או אובדן של סידן מהעצם או בגלל הפרעה שנוצרת בתהליך של מחזור הדם החוזר אל הכליה. כך או כך הבעיה היא אבנים בכליות. מומלץ לקרוא בהרחבה על סימפטומים לאבנים בכליות באתר של ד"ר ניר קליינמן.

אבנים זיהומיות

יש אבני זיהום הנוצרות בכליה והן מורכבות ממגנזיום, מאמוניום ומפוספט. יש גם אבנים העשויים מגבישי סידן או פוספאט. אבנים אלו נוצרות כאשר ישנו זיהום כרוני או שזהו זיהום חוזר במערכת של דרכי השתן.

אבני חומצה אורית

אנשים הסובלים מרמה גבוהה של חומצה אורית עשויים אף הם לסבול מהיווצרות אבנים.