לשון הרע באינטרנט – כמה דוגמאות לסיטואציות שיכולות להסתבך…

לשון הרע באינטרנט

רשת האינטרנט נותנת לנו הזדמנות קלה ובטוחה יותר לבטא את עצמנו. באינטרנט אנחנו יכולים לכתוב סיפור ולפרסם אותו בפני רבים, אנחנו יכולים להעלות סרטונים ביוטיוב או בפייסבוק ובכך להרוויח לא מעט, בין היתר נוכל להביע דעה פוליטית או לפרסם תמונות של טיול שהיינו בו, או אולי להמליץ המלצות על נותני שירות ספקים וכולי.

בקיצור, האינטרנט מספרת לנו יריעה רחבה ואינסופית שבה נוכל לכתוב, להביע דעה, לפרסם סרטונים ותמונות ולפרסם כל מה שנרצה כמעט בכל רחבי העולם. אבל מה קורה כאשר התוכן שאנו מפיצים הופך למעליב ומכפיש? מה קורה כשנגרם נזק ריגשי פיזי וכלכלי בעקבות הבעת דעה כזאת או אחרת בציבור. יש לא מעט מקרים שאדם נתבע בשל הפצת תכנים פוגעניים. תביעה זאת נקראת תביעת דיבה.

איזה דוגמאות יש להוצאת דיבה? הנה כמה דוגמאות:

חוות דעת שקרית על עסק או חברה – לעיתים חוות הדעת שלנו שקרית ומטרתה לסחוט פיצוי או סכום כסף מבעלי עסקים או חברות. אם תכפישו עסקים חברות וארגונים בצורה שאינה "אמת דיברת' משמע שהטענות שלכם נכונות ומגובות ההוכחות – ייתכן כי מדובר בהוצאת דיבה.

פרסום מביך אודות אדם פרטי  -פרסומים מביכים אודות אדם פרטי כמו תמונות מביכות סרטונים דברי נאצה וכולי אשר נועדו כדי לגרום נזק: עלולים להתפרש כי הוצאת דיבה או לשון הרע באינטרנט. הוצאת דיבתו של אדם שלא בצדק ובאופן שגורם נזק רגשי חברתי כלכלי ממשי – יכול להתגלות כי הוצאה דיבה. פרסום חומרים פרטיים ואישיים שלא כחוק יכולים להוביל להגשת כתב אישום.

אז אם הוציאו דיבתכם או שאתם מואשמים בהוצאת דיבה – חשוב כבר עכשיו לפנות לעורך דין לשון הרע שיעזור לכם להתמודד עם המצב העל הצד הטוב ביותר.