חוק מעבר חצייה להולכי רגל – עיקר החוק שכל אחד צריך להכיר

חוק מעבר חצייה להולכי רגל

מעבר החצייה אלו המקומות המסומנים בלבן על גבי האספלט השחור, שם, להולך הרגל יש זכות קדימה שעליכם להתחשב בה.

לא מעט תאונות אירעו דווקא במעברי חצייה, כאשר נהגים לא זהירים לא עצרו להולך הרגל ולא הבינו שבכוונתו לעבור ודרסו את הולך הרגל.

התקנות מחייבות כל נהג להתנהג אחרת כאשר הוא מגיע למעבר חצייה. ישנם כמה חוקים בסיסיים שעליכם לדעת כדי לא לעבור על עבירות תנועה באזורים עם מעבר חצייה.

אז מה אתם צריכים לדעת על חוק מעבר חצייה להולכי רגל? המשיכו לקרוא וגלו.

חוק מעבר חציה להולכי רגל:

המדרכה מיועדת להולכי רגל ולא לרכבים בדיוק כפי שהכביש מיועד לרכבים ולא להולכי רגל. להולך רגל אסור להלך על כביש שיש בו תנועה של מכוניות שכן הוא מסכן את עצמו ועלולה להיגרם תאונה מאחד הנהגים שסביבו.

מעברי חצייה הם המקום שבו דרכו של הנהג והולך הרגל נפגשות וככזה יש זכות מלאה להולך הרגל. מה זה אומר? כאשר הנהג מבחין בהולך רגל שבכוונתו לעבור לצד השני של המדרכה על ידי מעבר החצייה, עליו לעצור ולאפשר לו לעבור.

בשנים האחרונות יש חוק נוסף שאומר שאם יש שני מעברים ומדרכה קצרה ביניהם והולך הרגל נמצא שם באמצע, הרכב צריך לעצור לחלוטין ולאפשר להולך הרגל לסיים את אותה מדרכה ואת הכביש שאחריה.

חוק נוסף קובע שאם יש כביש עם שני נתיבים לאותו צד ונהג מהנתיב השני עצר להולך רגל, חובה על בעל הרכב לעצור מיד בסמוך לרכב השני, כדי לא לפגוע חלילה בהולך הרגל.

חשוב לזכור שהתקנות הללו נועדו למנוע תאונות ולהגן על חייהם של הולכי הרגל בכביש.

אולי יעניין אתכם גם: ייצוג בתאונות דרכים קטלניות