קונקטורים – איך תדע שקנית נכון?

הקונטקטורים, הלא הם המחברים, הם כלי עזר רבי משמעות שלמעשה עוזרים לנו לחבר בין מכשיר חשמלי אחד למשנהו. אך עם כל הטוב שבהם, בחירה בקונקטור הלא נכון תוביל אתכם לבלבול רב, בזבוז זמן ואף עלולה להרע למכשירי החשמל שלכם. ולמרות שהיצרנים מעניקים מפרט מאוד מפורט למוצריהם, זה עדיין עשוי להיות קשה לבחור את האפשרות הטובה ביותר. בהכרת הקונקטורים תיתן לכם את האפשרות להבין קצת יותר על הקונקטור אותו אתם צריכים.

מתעניינים בקונקטור אבל לא בטוחים באיזה לבחור? המשיכו לקרוא ותקלו על ההחלטה שלכם

בתחילת הדרך רצוי שתוודאו עבור מה אתם צריכים את המחבר. מה הן שתי נקודות החיבור בהן ייגע המחבר? האם המחבר בין כבל ללוח? האם בין שני כבלים או שני לוחות? תשובות לשאלות אלו יצמצמו את מאגר המחברים ביניהם אתם צריכים לבחור.

שימו דגש על הזרם. רמת הזרם הדרושה למחבר כנראה תהיה זו שתגרום לכם לבחור בקונקטור, על כלל תכונותיו. קונקטורים בעלי זרם נמוך לרוב יהיו שונים מקונקטורים המחזיקים זרם גבוה. בהתאם לצורך שלכם במחבר, הבינו איזה סוג מחבר אתם צריכים בעקבות רמת הזרם אותו הוא יכול להכיל.

שאלה חשובה נוספת היא היכן הולך לעמוד הקונקטור שלכם? הסביבה בה הולך להיות מותקן הקונקטור, יכולה לשחק תפקיד מרכזי בבחירת הקונקטור עצמו זאת מאחר ולכל קונקטור העומדן שלו. ישנם קונקטורים שעמידים לחום ולחות וישנם קונקטורים שזקוקים לקור ואוורור. 

במצבים מסוימים, ייתכן ותצטרכו קונקטורים אטומים כדי להפחית את חדירת הלחות. לעיתים על הקונקטורים להיות עמידים במים ולא רק לחות. יש לקחת בחשבון כל אחת מההשלכות האלו, אחרת תמצאו את עצמכם קונים קונקטורים בכל כמה שבועות, אם לא ימים. 

בסופו של דבר, אתם רוצים למצוא את הקונקטור שיתאים בדיוק למה שאתם רוצים להפעיל. 

ואם אינכם מבינים בעולם הזה כל כך, הדבר הטוב ביותר שתוכלו להעניק לעצמכם, מעבר לכל השאלות שעליכם לשאול בכדי להבין איזה קונקטור אתם צריכים, יהיה להתייעץ עם אנשי מקצוע החשמל שיוכלו לענות בדיוק על השאלות שלכם ולהצביע עבורכם על הקונקטור שלכם.
תפוז חשמל יהוו עבורכם פיתרון נהדר:
http://www.tapuz.net/