כריית ביטקווין – הסכנות הטמונות בכרייה לא מקצועית

כריית ביטקווין

כריית ביטקווין נועדה לייצר מטבעות ביטקווין נוספים והכורה המצליח לייצור ראשון זוכה לתגמול הניתן במטבעות אלו. על כל הנושא מפקחת קהילת רשת כורים. למעשה הוא זאת המבצעת, בין היתר, את הפיקוח על כל התחום, וכן, פועלת למניעת זיופים, לאבטחת הרשת ולייצור ביטקווין חדשים.  (במטבעות מסורתיים רגילים אחראים על הנושא ממשלות, חברות אשראי וכדומה). כך, כל עסקה נבדקת ונרשמת בפנקס העסקאות – הבלוקצ'יין, בטוחה מזיופים ומונעת היעלמות הכסף בדרך.

תהליך מורכב

כריית ביטקווין היא תהליך של אימות עסקאות הביטקווין על ידי פתרון חידה מתמטית הדורשת כוח חישוב רב. התהליך מתבצע על ידי הוא אימות עסקאות בשווי 1 מגה בייט ולצורך כך יש להוסיף בלוק לשרשרת הבלוקים. הפעולות הנ"ל מורכבות ודורשות כוח חישוב חזק. לאנשים פרטיים אין, לרוב, יכולת להשקיע כסף רב ברכישות מערכות מחשוב מורכבות אלו. מה שקורה בפועל הוא שקיימות חברות כרייה משותפות שבהן מספר אנשים ו/או גופים חוברים יחד לפתרון בעיית החישוב. הן ממוקמות בארצות שעלות החשמל בהן זולות, יחסית. כך, שאדם הפועל עצמאית ובצורה שאיננה מקצועית אינו יכול, לרוב, להצליח  במשימה. מה שאומר שהוא הפסיד כסף רב, זמן ניכר וחווה עוגמת נפש.

משימה מורכבת

המשימה  המורכבת היא מציאת מספר המורכב מ64 ספרות ורק הראשון המוצא את המספר זכאי לתגמול כך שגורם התחרות מוסיף לאי הוודאות. בנוסף, יש צורך בתשלום הוצאות חשמל עבור המערכות הצורכות אנרגיית חשמל רבות. כמו כן, יש קושי לחשב את הרווחים הצפויים בגלל שהעולם הנ"ל של קריפטוגרפיה הוא דינאמי וכל העת חלים שינויים בו. ניתן, כמובן, לרכוש ביטקווין באמצעים אחרים כמו קבלת שירות מחברת כרייה, רכישה מסוחרים/אנשים מוכרים, השקעה בחוזים עתידיים בתחום ועוד.

 

קראו עוד מידע בקישור: Bits of Gold