אסטמה בילדים

האם ידעתם שאסתמה היא אחת המחלות הנפוצות ביותר בקרב ילדים? אסתמה בילדים עלולה להפריע למהלך תקין של הנשימה ולכן חשוב להתייחס אליה ולטפל בה עד שהיא תעלים. אבל כיצד מאבחנים אסטמה מסוג זה? וכיצד מטפלים? כל התשובות בהמשך.

אסטמה בילדים

אבחון אסתמה בילדים

אם אתם מרגישים כי לידיכם ישנם קשיי נשימה, אם הם משמיעים חרחורים או צפצופים, וחשוב מכל:  אם הם מספרים כי יש להם קושי לנשום, חשוב לאבחן ולבדוק האם יש לילדכם אסתמה מול רופא המשפחה.

אסתמה מסוג זה מביאה עמה תסמינים שונים כגון: קוצר נשימה, חרחורים וצפצופים מהאף, כאשר שאת האבחון חשוב לבצע בצורה טובה, שכן ילדים לא תמיד מצליחים לשתף פעולה הזמן הבדיקות.

אז כיצד נעשה אבחון?

אבחון של אסתמה בילדים נעשה באמצעות בדיקות שונות מד נשיפה,  בדיקת ספירומטריה, ושיקולים שונים ומסכנות שמגיע אליהם הרופא המטפל.

את האסתמה בודקים בדרך כלל לפי התגובה של הילד לטיפול שניתן לו, ובכך ניתן להמשיך לטפל ולשלול סיבות לקוצר הנשימה או לקשיי הנשימה.

את הבדיקות חשוב לבצע כמה שיותר מוקדם על מנת שהאסתמה תעלם ולא תפריע לילדכם בתפקוד בחיי היום יום.

חיים עם אסתמה

ילדים שחיים במהלך תקופה ארוכה עם אסתמה הם כאלה שיתקשו לנשום בשעות הלילה, הם יסבלו מקושי להכניס חמצן רב לריאות, כמו גם מצפצופים וחרחורים שיפריעו להם בתפקוד היום יומי.

לעוד מידע על נושא אסטמה בילדים, לחצו כאן…

אז כיצד מטפלים?

כיום ישנן מגוון שיטות לטיפול באסתמה, כמו למשל שימוש במשאף המותאם לילדים לפי גילם, (כיום ישנם משאפים לתינוקות, לפעוטות ולילדים בוגרים), ביצוע אינהלציה שמסייעת לפתוח את דרכי הנשימה, הימנעות מחשיפה לאוויר מזוהם, כמו גם העזרות בטיפולים להסדרת הנשימה, כאשר כיום ישנם טיפולים לנשימה טובה יותר בעיקר בקרב ילדים.

התאמת דרכי טיפול

אם ילדכם עדיין סובל מאסתמה וקשיים בנשימה גם לאחר אינהלציה ושימוש במשאפים, חשוב להתייעץ עם רופא מומחה בתחום לגבי המשך טיפול.

בנוסף יש לשקול טיפולים מחזקים כמו טיפולי נשימה ברפואה המשלימה, סדנאות נשימה ושימוש בצמחי מרפא.