אוכל אסייתי

אוכל אסייתי הוא חלק חשוב מהתרבות האסייתית. יש לו טעם ייחודי, המגיע ממגוון מרכיבים וטכניקות בישול. למדינות רבות באסיה יש מטבח ייחודי משלהן. בסין, האוכל המסורתי הוא אורז, ירקות ובשר המוגשים עם רוטב סויה וחומץ. אורז הוא גם המרכיב העיקרי של מנות רבות ביפן ובקוריאה.

האוכל האסייתי הושפע מתרבויות שונות לאורך זמן. לדוגמה, המטבח היפני הושפע מאוד מטכניקות בישול סיניות בתקופת האדו ביפן כאשר המסחר בין סין ליפן שגשג. אוכל אסיאתי הוא כיום תופעה עולמית, ועם עליית המטבח האסייתי, חלה עלייה בביקוש לעסקים הקשורים לאוכל אסיאתי.

איך מבשלים אוכל אסייתי? 

ישנם סוגים רבים של מנות אסייתיות שניתן למצוא באזורים ומדינות שונות. אנשים רבים ניסו ליצור מחדש את המנות הללו בבית, אבל זה יכול להיות תהליך שלוקח זמן רב. ישנן גם מסעדות רבות המציעות מנות אלו להנאת הסועדים. עם קצת השקעה ופרודוקטים נכונים – תוכלו לבשל אוכל כזה לבד. 

כדי לעזור לך להתחיל במחקר שלך, ריכזנו רשימה של משאבים שבהם תוכל להשתמש בעת תחילת החיפוש:

חפשו אתר עם מתכונים סיניים, יפניים, קוריאנים טעימים. כדאי למצוא אתר עם מתכונים של שפית, וכזה  אשר כולל מתכונים קלים לביצוע וטיפים מועילים כיצד להכין מנות סיניות אותנטיות בבית.

יש גם ספרים כמו  "האוכל של סין" מאת ליליאן לי – ספר זה הוא אחד המקורות הטובים ביותר למידע על אוכל סיני. זה גם מקום טוב למצוא מתכונים. או "בישול סיני: מדריך למתחילים" מאת Kathy Wong – ספר זה מספק מבוא לבישול סיני ונותן כמה מתכונים בסיסיים למתחילים.

כדי לאכול ארוחה טובה ובריאה, וגם אסייתית פנו לשפים או למסעדות או לעסקים אחרים הקשורים למזון שאפשר להזמין בקלות. כך תוכלו להנות מאוכל אסייתי מגוון. 

לאתר של שירי עמית >>>