סלטים

ארוחה לא יכולה להיות שלמה ללא סלטים כמו שסופ"ש לא יכול להיות מעולה בלי סלטים לשבת. לא משנה אם אתם אוהבים סלט מסורתי של העדה שלכם, סלטים ישראלים ים תיכוניים נפוצים או סלטים מיוחדים המשלבים אגוזים או טעמים שלא הייתם רגילים אליהם וכיף לכם לנסות לראשונה. סלטים אנו יכולים למצוא כתוספת לכל ארוחה ולעתים גם כארוחה בפני עצמה, בין אם כארוחה מלאה ובין אם כטעימות במנות קטנות עם מעט לחם טרי בצד. אלה עשויים מפירות וירקות כמרכיב עיקרי ולכן כוללים גם ויטמינים ומינרלים שונים החיוניים לבריאות הגוף. ניתן למצוא מגוון סלטים בכל מסעדה, בית מלון וכמובן בכל בית. קל ללמוד להכין סלטים שונים ובאתר שלנו תוכלו למצוא מגוון רחב של מתכונים לסלטים במגוון סוגים, סגנונות וטעמים. הינה כמה מתכונים נהדרים לסלטים שכדאי לצרף לארוחה. 

סלט טורקי טעים וקל מאוד להכנה:

  • 2 בצלים קצוצים היטב
  • חצי חבילה כוסברה – לקצוץ היטב גם כן.
  • רבע חבילה פטרוזיליה קצוצה.
  • כמה עלים של בצל ירוק קצוץ
  • רבע כוס שמן
  • רבע כוס מיץ לימון
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 3 כפות של אריסה חריפה
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • רבע כפית כמון

 

קל מאוד להכין את הסלט הטורקי הנהדר הזה. כל שצריך הוא לחתוך את הירקות דק דק ולערבב הכול בקערה. לאחר מכן מכניסים את השמץ ומיץ הלימון ומערבבים שוב לתערובת אחידה. נוסיף רסק ואריסה, מלח, פלפל שחור ואת הכמון כמובן ונערבב את הכול לתערובת אחידה. נכניס למקרר לכמה שעות ויש לכם סלט נהדר וטעים במיוחד.

סלט בורגול מרענן:

כל שאתם צריכים הוא כוס של בורגול, מעט פטרוזיליה וכוסברה קצוצים היטב, רבע צרור נענע קצוצה, מעט עלי סלרי ובצל ירוק/סגול קצוצים, עגבניה אחת, מעט צנוברים, לימון סחוט, מלח ו2 כפות שמן זית. לערבב את הכול בקערה, לתבל לפי הטעם ולערבב. מומלץ להשרות את הבורגול במשך שעה במים לפני שמצרפים אותו לתערובת.