מסעדות הבשר הטובות בארץ

מסעדות בשר טובות היו מאז ומעולם משאת ליבם של קרניבורים. אוהבי הבשר שבאמת מעריכים בשר ואוהבים את הניחוח שלו, מקפידים על מידת עשייה נכונה, ותרים אחר הביס המושלם, תוך שהם מסתובבים בכל הארץ על מנת למצוא את מסעדת הבשרים המושלמת.

כיום ישנן מגוון מסעדות שנפתחות בכל חודש בכל הארץ. עם זאת לא תמיד מתגלות המסעדות ככאלה שיודעות לטפל בבשר, לרכוש את חתיכות הבשר המתאימות או לצלות ולבשל את הבשר נכון. מסעדות מסוג זה מהוות אכזבה גם לאוהבי הבשר, וגם לאנשים שמסעדות בשר הוא לאו דווקא מושא חייהם, אלא מקום בו הם מגיעים לבלות וליהנות.

לשם כך, ועל מנת שתוכלו להיות מרוצים מ'ליטרת הבשר' שלכם, בדקנו, טעמנו ונהנינו במיוחד מארוחות בשר עסיסיות, עם מסע בעקבות מסעדות הבשר הטובות בארץ, שנועד בעיקר עבורכם. אז מהן אותן מסעדות? קבלו אותן!

 'גחלים' ברחובות

רחובות היא עיר שהפכה מעיר צדדית ורדומה, לעיר מרכזית בכל הנוגע למסעדות, פאבים ובילויים. אחת המסעדות שמצאנו בעיר שהפכה עיר ללא הפסקה, (מה שהתאים לנו ככאלה שאינם מפסיקים לאכול…) היא מסעדת 'גחלים'. מסעדת 'גחלים 'כשמה כן היא, מסעדה שהקימו שלושה חברים אותה עיצבו ושיפצו בצורה מרהיבה. המסעדה, הממוקמת בתחילתו של פארק המדע, נראתה לנו כמסעדה יפיפייה, בעלת השקעה בקונספט ובעיצוב. המקום מרווח מרגיע ויש בו מוזיקה נעימה שהתנגנה לה ברקע. מתוך התפריט העשיר של המסעדה שכלל בשרים, דגים פסטות וסלטים, הזמנו פלטת בשרים עשירה. פלטת הבשרים כללה סטייק אנטרקוט, כבד אווז, צלעות כבש, קבב ועוד. הבשרים הוגשו לצד פטריות ובצל מגרים במיוחד. אנחנו נהנו בעיקר ממידת עשיית הבשר, התבלון של הקבב, הנמיחות של האנטרקוט והסלטים הטריים שקיבלנו ביחד עם המגש. טעים טרי ומושלם!

'אנגליקה' בירושלים

עיר הקודש היא אחמסעדות בשרד המקומות ששווה לחפש בהם מסעדה טובה. מסעדות בירושלים מציעות בדרך כלל מאכלים עממיים עם טעם של בית, והמון המון השראה מהשוק והרחוב הירושלמי. מסעדת 'אנגליקה' בירושלים היא בעצם גריל בר שמתאים עצמו לסועדים. במסעדה ניתן לערוך אירועים, ארוחות אינטימיות וגם ישיבות עסקיות. למזלנו אנחנו הגענו בדיוק בשעות של הארוחות העסקיות – כך שיוכלנו ליהנות גם מבשר טוב וגם ממחיר מעולה.

בארוחה העסקית ידידי הזמין כתף טלה (איך לא) שנצלה בצלייה איטית והוגש עם קונפי שום, חציל קלוי, עגבניות צלויות וסלט עלים. לפי הפרצוף המתענג שלו הבנתי שמדובר במנה מעולה. אני לעומתו לא נשארתי חייב, והחלטתי ליהנות מנתח קצבים בגריל. הנתח העסיסי הוגש לצד תפוח אדמה מדורה, בצל צלוי, שעועית ירוקה, קרם חזרת וציר עגל. לא צריך יותר מידי מילים על מנת להבין שהחוויה הייתה מענגת במיוחד שגרמה לנו להרגיש משל היינו שני ציידים שהתענגו על הציד שלהם. (שלא חוקי הארץ אגב..).

'סטיקייה בכפר' בצפון

כן, עד הצפון הרחוק הגענו על מנת לספק לכם מידע על מסעדה שתענה על הציפיות שלכם. זה נכון שבצפון יש מוסדות קולינאריים כמו מיט'שוס, אורי בורי או סינטה בר, אבל אנחנו החלטנו שהפעם אנחנו מגוונים ומחפשים את הדבר הבא. ואכן מצאנו אותו לאחר נסיעה אל הגליל המערבי שם נמצאת 'סטיקייה בכפר'. סטיקייה בכפר' היא מקום המתמחה בדגים ובשרים על האש. האווירה היא כפרית וכמעט אירופאית והיא שוכנת במבנה שבנה בעל המסעדה במו ידיו! המקום שנמצא במושב יערה, מציע תפריט של מנות פתיחה, עיקריות ועסקיות, ואנחנו שאיחרנו עקב הנסיעה הארוכה, פספסנו את העסקית (ע"ע מנה עסקית וחסכנית) והחלטנו לפתוח מעט את הארנק וללכת על מנה עיקרית ואפילו מנה ראשונה! למנה הראשונה הזמנו נקניקיות צ'וריסוס חריפות (שהראו לנו מהו הטעם של השמש), ולאחר מכן כל אחד מאתנו טרף מנה עיקרית. אני בחרתי בניו יורק סטריפ שכלל נתח סינטה עגל מיושן עשוי בצורה מטריפה, וידידי טרף פריים ריב הלוא הוא נתח אנריקוט על העצם שהוציא מידידי קולות מציצה ועונג מביכים. אכן תמונות קשות…אבל היה נפלא. מומלץ לאוהבי הבשר הנכון והטוב, וגם אוהבי קולות מוזרים שבוקעים מהסועדים שאתכם.

'קולומבוס' בשרון

מסעדות בשרלאחר מנוחה ושנת בשרים ענוגה, החלטנו להישאר קרוב לבית ולבדוק איזה מסעדות בשרים ישנן במרכז. באזור השרון מצאנו את מסעדת קולומבוס, שהקונספט שלה הוא דיינר אמריקאי. התפריט לשמחתנו היה 'אכול כפי יכולתך' עם מנות ראשונות, עיקריות ותוספות ללא הגבלה ובמחיר שהתאים לנו. אני חייב לציין כי האירוח במקום היה מושלם ומדוייק ושמר על המוניטין שיש למסעדה כמסעדה מובילה באזור השרון והרצליה פיתוח. אז מה היה לנו שם? למנה הראשונה הזמנו חלת בצל והיא מעטפת בצלים מופלאה, למנה העיקרית הוגש לנו מיקס גריל מלא בכל טוב עם סטייק, נתחי אסאדו, פרגיות, עוף 'שיכור', קבבוני טלה, צ'וריסוס ושניצלונים. לאחר כל טעימה הרגשנו כי אנחנו חייבים לישון על ספסלי הדיינר הרכים, אך לא עשינו זאת כי בדיוק פינקו אותנו בקינוח. היה מרדים וטעים.

'סינטה' באשדוד

כן, עד אשדוד הגענו ולא בכדי. לאחר בילוי סוער בחוף הים, גילינו שהכרס הפכה לשטוחה ויש למלא אותה במהרה. לכן אצנו רצנו מהר למסעדת 'סינטה' באשדוד. המסעדה הניבה ניחוח בשרים יוקרתי, ולמרבה המזל המחיר היה שווה לכל כיס. ב'סינטה' נהנינו מתפריט עסיסי של בשרים ודגים הכולל סטייק אנטריקוט מיושן, נתח קצבי, , מעדני סלומון ועוד עם תפריט קינוחים ואלכוהול איכותי. לאחר שכל אחד בחר לעצמו מנה מנצחת, החלטנו כי זה הזמן להתחיל לבקר יותר את חדש הכושר, ופחות לבקר מסעדות באשדוד.