5 סודות של הורים המגדלים ילדים עם ביטחון עצמי

ילדים רבים, לא משנה מאיזה בית הגיעו, מתבגרים יחד עם חוסר ביטחון עצמי שמתפתח בשלבי הילדות המאוחרים ואל תוך גיל ההתבגרות שגם ככה קשה. ואולם ילדים רבים חווים את תחושת חוסר הביטחון, ישנם גם הילדים הגדלים עם ביטחון עצמי ומתבגרים יחד איתו באופן שלם. ואמנם מדובר פה בילד, אי אפשר להתעלם מההורים שלו, שאפשרו לו לגדול כך ולהשפיע על שיפור מיומנויות חברתיות לילדים

אלו הם 5 הסודות של הורים המגדלים ילדים עם ביטחון עצמי

מודל לחיקוי

ההבנה שילדים מחקים כל דבר קטן שההורה עושה מביאה למודעות מלאה של המעשים אותם עושה ההורה. כשהילד משקף כמראה את ההתנהגות של ההורה, להורה רק נותר לשמש כמודל לחיקוי בכל תחום שהוא, תחת קורת הגג שלו.  

שימוש בשפה

השפה בה הורה בוחר להשתמש כלפי הילד שלו משנה המון, גם אם לא באותו הרגע. הסמנטיקה במקרים האלו היא מחייבת ובכדי להחדיר אמונה וביטחון עצמי בילד יהיה עליכם לדבר במילים מעצימות, פחות מאשימות ופחות שוללות. 

הקשבה

גם אם לפעמים קצת קשה להקשיב לילדים, זוהי סוג של חובה להקשיב להם. ילדים שמים לב להכל, גם כאשר אתם נראים כאילו אתם מקשיבים. הקשבה מלאה למה שיש להם להגיד מעניקה להם את התחושה שיש לדברים שלהם מקום בעולם וחשיבות כלפי מי שמקשיב. 

בלי שימוש בטונים גבוהים

גם בריבים וגם כשמתעצבנים, זה חשוב להישאר בטונים רגועים ולהביע את הרגשות אחד כלפי השני. צעקות לא יתרמו בשום מצב ולא יניבו תחושות טובות גם לאחר מעשה, גם ימים לאחר המעשה. דיון על המצב מאפשר שחרור קיטור והירגעות הכעס. מומלץ למצוא מידע על התמודדות עם התקפי זעם אצל ילדים באתר גלגל הצלחה.

לא לפחד להתבטא

בדיוק כפי שאתם מקשיבים לו ונותנים לו את כל המקום להתבטא, כך יהיה על הילד ללמוד לתת מקום למי שרוצה להתבטא מולו. גם פה, לא תמיד הוא יאהב את מה שיש לכם להגיד אך דיון פתוח המעיד על הקשבה של שני הצדדים יכול להביא את ילדכם לביטחון בדברים שלו ובעלייה בביטחון העצמי שלו.